Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Mézesmadzag (Archívum)
Hírek a 10. Titanic Filmfesztiválról
Szerző: Mucsányi Marianna
2002. szeptember 24. 15:33

 

1993-ban még csak a Toldi moziban vetítették a fesztiválra meghívott filmeket. Akkor tizenkét országból tíz alkotás érkezett. Október 10-től a Toldi mellett már a Kossuth, az Uránia és az Örökmozgó is vetíti a programban szereplő immár ötven filmet. Az induláskor megfogalmazott célok - Budapestre hozni a kortárs filmvilág legizgalmasabb alkotásait és kiemelkedő rendezőit - nem változtak. Horváth György fesztiváligazgató szerint: „szerencsénk volt azzal, amit képviseltünk”.

Varga Balázs fesztiváligazgató-helyettes a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy az idei fesztivál mezőnye nagyon friss, a Titanic szinkronban van a nagy európai fesztiválokkal. A filmek most minden korábbinál több szekcióba rendeződnek:

A HULLÁMTÖRŐKben most is a legnagyobb felfedezések, az úttörő és formabontó alkotások lesznek láthatóak. Köztük Takeshi Kitano legújabb filmje, a BÁBOK, és itt kapott helyet Pálfi György debütálása, a HUKKLE.

A második legnagyobb szekció a kamaszfilmeké, AZ IFJÚSÁG ÉRDES MODORA a tizenéves hősök történeteit fogja össze. Itt szerepel Larry Clark legújabb filmje a GENYA, illetve Lynne Ramsey kamasz-odüsszeája, a MORVERN CALLAR.

A KÉP A KÉPBEN szekció a filmtörténeti hagyományok és a modern filmkészítési technikák találkozása. Itt látható többek közt Atom Egoyantól az ARARÁT és Alekszander Szokurov egy snittben, egyetlen beállításban, az Ermitázsban forgatott filmje, az OROSZ BÁRKA.

Jelenet a Ki tudja... című filmből
A Titanicon időről-időre felbukkannak az új francia film provokatív alkotásai is. A FRANCIA ZÁTONYOK szekcióban Jacques Rivette új filmje, a KI TUDJA… mellett az idei berlini fesztivál egyik felfedezettje, Jean-Paul Civeyrac két filmje: a FANTOMOK és a HA A FÉRFI GYENGÉDEN SZERET is szerepel.

A német filmgyártás legfrissebb munkái a NÉMETORSZÁG, 02 ÉV című szekcióban mutatkoznak be: a hat kölni főiskolás által digitális videóra forgatott PÉNTEK ESTE, valamint az idei locarnói fesztivál díjnyertese, a VÁGYAKOZÁS, Iain Dilthey-től.

Jelenet a Péntek este című filmből
A SZÉLCSENDben a könnyedebb, humorosabb munkákat vetítik. A Karlovy Vary-ban feltűnt KISKAKUKK három, egymás nyelvét nem beszélő szereplő kalandjairól, a VADMÉHEK pedig a cseh újhullám szellemében egy morvaországi falu hétköznapjairól mesél.

A FILMDOKKban horgonyoznak a dokumentumfilmek, köztük a Terry Gilliam nagyszabású, ám meghiúsult filmtervéről szóló LA MANCHA ELTÉVEDT LOVAGJA.

Az előző években a KLIPSZ - SZEMREVALÓ FÜLBEVALÓK szekció jobbára az angolszász klipvilág sztárjait mutatta be. Az idén itt Antal Nimród munkái láthatóak.

 

A fesztivál honlapja szeptember 26-tól érhető el:

http://www.datanet.hu/titanic

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!