Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Gézagyerek újabb díja (Archívum)
Véget ért a Magyar Stúdiószínházi Műhelyek XIV. Fesztiválja
Szerző: Pál Melinda
2002. szeptember 23. 12:02

Közhelynek számít, hogy mára a meglepő és újító produkciók a stúdió- és kamaraszínházak sajátjai lettek. A Bárkában az idén 14. alkalommal megrendezett Stúdiószínházi Fesztivált Koltai Tamás, a zsűri elnöke úgy összegezte: voltak jó előadások is, megpróbálták a legjobbaknak adni a díjakat, ahol csak a három zsűritag meg tudott egyezni.
A felnőtt- és a mellette ilyenkor működő diákzsűri ítéletei szerint is úgy tűnik, volt legalább három nagy színházi produkció. A felnőtt zsűri két egyéni díjat adhatott ki: az egyiket a Marosvásárhelyi Ariel Színház elbűvölő és igen érzéki színésznője, B. Fülöp Katalin kapta, a másikat a Debreceni Csokonai Színház színésze, Maday Gábor, A Gézagyerek előadás autista fiújának megrázó alakításáért.
Három alkotóközösségi díjat osztottak ki: az Újvidéki Színház Hamvas Béla: Karnevál című regényének motívumai alapján készült Pác című előadásának, a Magma Társulat döbbenetes víziójátékának, az Attacknak, és a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház csodájának, A csodának. Vagy nyolcvan éve megszoktuk, hogy az erdélyi író művei minden színpadi adaptáláskor stilizáció áldozatául esnek. Itt fasangi maszkok között igazi érzelmek, hús-vér küzdelmek tanúi lehettünk. És olyan színházi összmunkának, amitől legalábbis elszoktak az itthoni színpadok.
A diákzsűri szintén három díjat osztott ki: Pinczés István rendezőnek A Gézagyerek előadás térkezeléséért, a Marosvásárhelyi Ariel Színház társulatának, és Hajdú Károly színésznek, az Attack produkcióban nyújtott "színészvezetői" munkájáért.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!