Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Tanul az egész ország (Archívum)
Ma nyílik a Mindentudás Egyeteme
Szerző: sp
2002. szeptember 16. 17:11

A Matáv, az Axelero és a Magyar Tudományos Akadémia közreműködésével elindított program azonban korántsem számít újdonságnak az oktatás magyarországi történetében. Bár a Mindentudás Egyetemének honlapján ötletadóként Yves Michaud szerepel, aki Franciaországban 366 előadásból álló sorozatot szervezett, valószínűleg sokunk számára beugrik az Iskolatelevízió, a Gólyavári esték, a TV-Egyetem és a kilencvenes évek közepétől a Repeta emléke.

Vizi E. Szilveszter

A 2003 decemberéig tartó programban összesen 53 hazai tudós előadását követhetjük nyomon. Az elsőt az Akadémia elnöke, Vizi E. Szilveszer tartja, aki szűkebb szakterületéből következően alapvetően neurobiológusként közelíti meg az élet és a halál kérdését, de természetesen a test működése mellett a tudat és a lélek kapcsolatáról is sokat megtudhatunk( Egy életem, egy halálom?).  A Mindentudás Egyeteme kiváló oktatói gárdával rendelkezik: a Pléh Csaba, Romsics Ignác, Hámori József, Ferge Zsuzsa, Szathmáry Eörs nevével fémjelzett előadások garantálhatják a sikert.
A Műegyetem B28-as előadójában (Budapest XI. Magyar tudósok körútja 2/b) minden hétfőn 19.30-kor kezdődik a 45 perces óra, amelyet kötetlen „konzultáció” követ a "hallgatók" és az "oktató" között.
A Duna TV-n csütörtökön és szombaton délután, az M1-en vasárnap délután, az M2-n pedig vasárnap este láthatók az előadások. Aki ezekről esetleg lemarad, az csütörtökön éjjel meghallgathatja a Petőfi Rádió összefoglalóját, de a Magyar Hírlapban és a Népszabadságban is találhat érdekes szemelvényeket. Aki viszont egy kicsit is többre vágyik, annak kizárólag a www.mindentudas.hu oldal olvasgatását ajánljuk. Itt ugyanis nem csak az írott előadások, az illusztrációk és a videóközvetítés található meg: a tudásra vágyók az előadókat is jobban megismerhetik, sőt a kapcsolódó fórumok és linkgyűjtemények segítségével még tovább bővíthetik ismereteiket.

Kapcsolódó linkek:
http://www.origo.hu/mindentudasegyeteme

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!