Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A lé a tét (Archívum)
Utolsóként elindult az első magyar valóság show
Szerző: I-Web.hu
2002. szeptember 16. 11:14

A Való világ egy évvel ezelőtt egyszer már elindult, aztán mégsem. Egy év gondolkozási idő után legegyszerűbbnek az tűnt – már csak a kereskedelmi televíziózás két axiómája alapján is: 1. a néző hülye (1.1 kiegészítés: ha kiderül, hogy nem hülye, hülyének nézzük), 2. a nézettség az Isten –, hogy megcsinálják azt a műsort, amit a konkurens megvett, csak egy kicsit másként, hogy már mégse legyen a néző magára hagyva általuk.

Ami ott ház, az itt budai villa, illetve Való Világ Villa. Ott van medence, itt van még egy jacuzzi is. Ott nincs mosógép, itt még mosogatógép is van stb., de végső soron mindkét esetben egy kertes háznak berendezett komplett televíziós stúdióról van szó. Még akkor sem lesz a kockából villa, ha az egészet mediterrán hangulatúra rendezik be, ráadásul a tapéták a lakótelepi lakások egykor igen népszerű óriás posztereit idézik, bár a színek intenzitásában a tv valóság verhetetlen. Ráadásul ha ott a nyeremény 15 milla, akkor itt még megfejelik egy lakással és két utazással.
Továbbá, ha a műsor nagy testvérében a nézők szavazhatják ki a játékosokat, akkor az egyetlen valóságban a nézők be is szavazhatják őket, hogy majd nem sokkal később elkezdhessék kiszavazni őket. A Való világban ugyanis mindenben a néző dönt. Állítólag. Lehet, hogy csak lemaradtam a műsorvezetők beszavazásról? Kik lehettek az ellenfelek? Ez persze csupán rosszindulat, de ha a valódi valóságban a rendőrség postán küldi el az egy éve eltemetett áldozat fejét a családnak, akkor az egyetlen valóságban miért ne vezethetné az ittas vezetésből szerencsére éppen felépült Stohl „Buci” András a valóság show-t! Hadd vezessen! Sőt a tréfás szerkesztők még ki is írják a műsor reklámjában Buci mellé, hogy: Ön dönt!

Bucira talán azért esett a választás, mert eredetileg színész, tehát meg tud tanulni hosszú-hosszú szövegeket, és mellette még mozogni is tud szerepének megfelelően. Most egy showman-t kellene eljátszania, és megtanulnia naponta 3 keresztnevet, továbbá leolvasni két telefonszámot egy foci pálya méretű kivetítőről és beszélgetni a három keresztnévvel arról, amit a bemutatófilmjükből megtudhattunk róluk. Ez a feladat-halmaz igen nagy kihívásnak tűnik Buci számára, holott rengeteget gyakorolhatott a Reggeli című műsorban, ahol a beszélgetés mellett fel kellett olvasnia még az adásmenetet is.

A műsor menete nem túl bonyolult: szlogen, szlogen, telefonszámok, kis film, nagyon szimpatikus jelölt, beszélgetés (hogy a néző jobban megismerhesse a keresztnevet Buci András az egyik jelölttől azt kérdezte: „Áztál már húgyban?”, majd jön két perc a húgyban ázásról), szavazzanak, következő jelölt, és amikor már mindenki itt van, jöhetnek a villámkérdések. Hogy még jobban meg lehessen ismerni a játékosokat, a kérdések nagy részét igen-nem válaszokra hegyezték ki, szabad utat engedve Buci fantáziájának és spontaneitásának.  Ennek a kettőnek a szülötte az állandó: „Van barátnőd/barátod?”, illetve a „kibírod nélküle?” kérdés komplexum, ezt mindenki megkapja, de most nem vagyok benne biztos, hogy Stohl ezt fejből mondja vagy spontán kérdezi a kis ciklámen-lila-sárga papír darabról.

A játékosok sorozatgyártásban készülő rövidfilmjeiből rengeteget megtudhatunk róluk, általában csak azt nem, hogy honnan érkeztek, viszont Andy Warhol sikongathat örömében, mert itt még azok is 15 perces mini-sztárrá változnak, akik nem is játszanak majd. Így azonban a honi kereskedelmi televíziózás reklámtortát formázó csataterén „hétköznapi hősök” és a „Való világ sztárjai” mérhetik össze idegeiket.

A másik műsorvezető, Czifra „Noci” Noémi az e-mail nevű tucat-zenekar énekesnője. Őt a médiapartner sajtótermékekben megjelent nyilatkozatok szerint alig két héttel a műsor indulása előtt találták meg nekünk a műsorkészítők, ezzel is jól jelezve, hogy milyen nagy felkészültséget és tudást igényel egy ilyen bonyolult műsor vezetése. Ő, saját bevallása szerint, nem költözne be a villába, ezzel is megerősítve a döntést, csakis ő lehet a megfelelő választás. Eddigi legfontosabb szerepe az volt, amikor fürdőruhában kimászott a jacuzziból, közvetlenül azután, hogy Buci bejelentette: ebben a műsorban nem lesz meztelenkedés. A bejelentés azon a napon érte a nézőket, amikor a konkurens csatornán minden addigi nézettségi rekordot levert egy két perces szex jelenet, mely kapcsán az ottani festő-műsorvezető megállapította: „Évi tegnap elkezdett szeretkezni!”, és csak két héttel azután, hogy a Budapest Parádén, a szívdobbanás logóval tetovált, amúgy csont meztelen lányok reklámozták a műsort.


Logó: EEG görbét rajzol, egyet-egyet még dobban a csatorna szíve, de nézettségi görbét is vizionálhatunk: egyszer lent-egyszer fent, a színvilágot pedig mindenki összeállíthatja egy síelés alkalmával, ha sikerül legalább 8-szor testének ugyanarra a pontjára esni, de ha csak lila ködre gondolunk, akkor sem járunk messze az egyetlen valóságtól.

A műsor indulásáról könnyedén lemaradhatott a néző, mert a stúdió pont olyan üres volt, mint a műsor aznapi reklámjaiban, a kamerát is úgy lóbálták, és Buci is ugyanazt hajtogatta: Valóság csak egy, lét a tét, ön dönt, telefonszám, első játékos. A folyamatosan dülöngélő kameramozgás, úgy tűnik hosszabb időre a fiatalos és dinamikus jelzők képi megfelelője lesz, de így, hogy a kisfilmek után a stúdióban is folytatódik, sokkal inkább egy Titanic jellegű katasztrófa képeit vetíti előre.

A második adásnál már beültették a közönséget is, így már sokkal valóságosabb az egyetlen. A műsorkészítők tehát most már dróton rángatják a játékos jelölteket, fülön át alkalmazott verbális terror alatt tartják a műsorvezetőket, s tapsgéppé alakítottak vagy száz becsületes magyar polgárt.  És persze ránk is fenik a fogukat. Stohl Buci a Játék határok nélkül műsorvezetőitől ellesett fordulattal („Rohanjanak! Rohanjanak!”) kerget el bennünket a képernyő elől, (ami lássuk be merész, de legalábbis furcsa kísérlet arra, hogy még több nézőt szerezzen a csatornának), hogy 88 vagy 120 vagy 240 Ft + Áfá-ért  telefonáljunk, SMS-ezzünk és még többet tudjunk meg a saját számlánkra arról, hogy hogyan veszi ki a  zsebünkből az RTL Klub azt a hihetetlen mennyiségű lét, mellyel biztosítja a lé-tét.

 

Kapcsolódó linkek:

www.valovilag.origo.hu
www.nagytestver.hu
www.rtlklub.hu

 

 

 

 

 

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!