Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Nagy kérdések sorozat (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2012. március 6. 11:04
Nagy kérdések sorozat
A Nagy kérdések sorozat a tudomány és a filozófia olyan alapvető kérdéseire keresi választ, amelyek mindig is foglalkoztatták a kíváncsi embert. Nem csupán ismerteti, de el is magyarázza mindazt, amit nagy elmék válaszolnak ezekre a kérdésekre.
Az ambiciózus Nagy kérdések sorozat különleges megközelítésben, érthető, világos és tömör módon foglalja össze az emberiség legnagyszerűbb eszméit.
 
A sorozat szerkesztője, Simon Blackburn, a Cambridge-i Egyetem filozófiaprofesszora, az Észak-karolinai Egyetem
filozófia tanszékének kutatóprofesszora, napjaink egyik legkiválóbb filozófusa.
 
 
A sorozatban eddig megjelent kötetek:
 
Filozófia
Fizika
Matematika
Világegyetem
 
 
A kötetek ára: 3.500,- Ft

 1.) Simon Blackburn
Nagy kérdések: Filozófia
 
150x215 mm, 208 oldal, ára: 3.500,- Ft
 
Geographia Kiadó, 2011.

A Nagy kérdések sorozat réges-régi, alapvető, makacs és elmepróbáló tudományos talányokat vizsgál. Ebben a kötetben a filozófia azon kérdéseit tekinthetjük át, amelyek évezredek óta foglalkoztatják a tudósokat és a hétköznapi embert. Simon Blackburn fölsorakoztatja a legjelesebb gondolkodók eszméit, bemutatja a húsz nagy problémakört, amelyek alapvető jelentőségűek önmagunk és a világ megértésében.

 

 2.) Michael Brooks
Nagy kérdések: Fizika

150x215 mm, 208 oldal, ára: 3.500,- Ft

Geographia Kiadó, 2011.

A Nagy kérdések sorozat réges-régi, alapvető, makacs és elmepróbáló tudományos talányokat vizsgál. E kötet a fizika azon kérdéseit tekinti át, amelyek évezredek óta foglalkoztatják a tudósokat és a hétköznapi embert.

Michael Brooks fölsorakoztatja a legjelesebb kutatók eszméit, bemutatja a húsz nagy problémakört, amelyek alapvető jelentőségűek önmagunk és a világ megértésében.

 

 3.) Tony Crilly
Nagy kérdések: Matematika

150x215 mm, 208 oldal, ára: 3.500,- Ft

Geographia Kiadó, 2011.

A Nagy kérdések sorozat réges-régi, alapvető, makacs és elmepróbáló tudományos talányokat vizsgál. Ebben a kötetben a számolás kezdeteitől és Platón ideáitól eljutunk a káoszelméletig és Fermat nevezetes tételéig; húsz problémát vehetünk szemügyre, csupa olyat, amely máig központi kérdésnek számít a matematikában.

 

 4.) Clark Stuart
Nagy kérdések: Világegyetem

150x215 mm, 208 oldal, ára: 3.500,- Ft

Geographia Kiadó, 2011.

A Nagy kérdések sorozat réges-régi, alapvető, makacs és elmepróbáló tudományos talányokat vizsgál. Ebben a kötetben a Világegyetemmel kapcsolatos legizgalmasabb kérdéseket vehetjük sorra; olyan kérdéseket, amelyekre a legnagyobb gondolkodók és tudósok próbáltak választ keresni. Stuart Clark húsz kulcsfontosságú témát vesz górcső alá az asztronómia és a kozmológia tárgyköréből.


www.alexandra.hu 

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés