Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Sziget 2008 Cökxpôn Ambient Sátorkert (Esemény-tár)
Szerző: Papirusz
2008. június 28. 14:11
Sziget 2008 Cökxpôn Ambient Sátorkert

Aki nem először jár a Cökxpôn Ambient Társaság Sátrában, az már megszokhatta, hogy minden évben különleges hangulattal, színes, lakájos berendezéssel,  látványos vetítéssel és illatos italokkal találkozik az, aki a bejáratnál hátrahagyva cipőjét, mezítláb rálép a puha szőnyegre és besétál eme varázslatos kis búvóhelyre a Szigeten belül.  A kertben akusztikus koncertek, kreatív és léleklazító workshopok várják az érdeklődőket: jóga, thai-chi, pránanadi, tánc, Karma Kagyü sátor, grafológia sátor, agyagos sátor, henna, masszázs, recycling stb.

Mindezen felül az Ambient Sátor szervezői minden évben készülnek valami zenei különlegességgel is az odalátogatóknak. Volt olyan év, amikor az elektronikus zene állt a középpontban, volt hogy a reggae köré csoportosuló műfajok, de mind azt mutatták meg, milyen tágan is értelmezhető az ambient, mennyire mást jelenthet mindenkinek, de mégis létezik egy egyértelmű kapcsolat, és együtt gondolkodás a sok zenei alkotói munkája között. Idén az etno-ambient képviselőire szeretnénk felhívni a figyelmet.

Első különlegességként a Cökxpôn Ambient Sátor bemutatja, a Cökxpôn Café (a Társaság saját klubja a Boráros térnél) idei felfedezettjét, a Fókatelep zenekart, mely a Korai Örömben fellelhető néhány tag jam-elése során kialakult ígéretes új csapat. Egy csodás hangú énekesnő főszereplésével az indiai-, bolgár-, francia, és magyar népdalok világába kalauzolnak minket, speciális etno-rock zenei formákkal kísérve.
Idén először lép fel nálunk a Triginta Percussion ütős együttes, mely  a klasszikus indai, a kortárs, az indonéz, a közel-keleti etno zenét ötvöző kompozíciókat szólaltat meg. A Triginta zenéje az idővel való játékról a tradíciók közti párbeszédről és a ritka, egzotikus hangszerek nyújtotta színkombinációk végtelen lehetőségéről szól.
Ha ezek után még úgy éreznénk, hogy nem kaptunk minden kultúrából ízelítőt, akkor feltétlenül el kell látogatni a Paizs - Cserepes: Ipomea Műhely koncertjére, aminek  idejére a Cökxpôn Sátor különböző kultúrák elképzelt találkozásainak színhelyévé alakul át. Az itt létrejövő virtuális zenei közegben olyan egymástól térben és időben távol eső dolgok kerülnek kapcsolatba, mint az archaikus folklór és napjaink elektronikus, techno zenei formái. Az „etno-ambient vendégeink" közül akad néhány külföldi is, így ellátogatnak hozzánk a TransGlobal Underground Dj-i Angliából,
a ZUM Romániából és a Novy Mapy Szlovákiából. Lesz még hastánc előadás is Amira és a Bánat Umm Orientális Táncszínház jóvoltából, és levezetésképpen idén Dj Naga Lidokain Klubja zárja a fesztivált a Cökxpônban.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!