Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Pro Cultura Hungarica a támogatónak (Archívum)
Először kapott ilyen díjat az üzleti szféra egyik vezetője
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. szeptember 13. 17:39
Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) kupolatermében adta át a Pro Cultura Hungarica kitűntetést Björn Johan Flakstadnak, a Pannon GSM leköszönő vezérigazgatójának. A mobilszolgáltató cég ugyanis 1995 óta folyamatosan támogatja az MNG-t. Görgey Gábor szerint példamutató ez a támogatási hajlam - és gyakorlat, s a fő hangsúly ez utóbbin van. A konkrét anyagi segítségen túl ugyanis a mobilszolgáltató cég példát mutat a kultúra támogatására. A Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója, Bereczky Loránd szintén ezt emelte ki: a galéria javasolta, hogy kapjon Björn Johan Flakstad Pro Cultura Hungarica díjat, mert szerintük is példamutató a köztük kialakult együttműködés. Bármennyire különböző szakterületen dolgoznak is, működésüket a minőség és az értékközpontúság jellemzi, köti össze.
Először öt évre szóló keretszerződést írtak alá - akkor még Emri Gussi volt a Pannon GSM vezérigazgatója -, s azóta évenként újabb konkrét célok meghatározásával érvényesítik a szerződést. A cég segítségével időszaki kiállítások jöttek létre, ezekhez katalógusok jelentek meg, s a támogatásnak köszönhetően a galéria értékes művek vásárlásával gyarapíthatta a gyűjteményét.
A Pannon GSM támogatása tette lehetővé az MNG számára számos nemzetközi hírű alkotás restaurálását is. A cég jóvoltából vásárolta meg a galéria például Rudnay Gyula IV. Károly koronázását ábrázoló, több tízmillió forintot érő történelmi olajfestményét, Derkovits Gyula Mi ketten és Szőnyi István Esernyők című képét, valamint a Barka községből származó Szent Katalin szobrot. 1997-ben a Barokk művészet Kolumbiában, Szenvedély és Pompa című kiállítást rendezték meg a cég támogatásával, az anyag Párizsból érkezett Budapestre, s bemutatta a keresztény gyarmatosítók által létrehozott páratlan szépségű, főként arany, illetve aranyozott kincseket. A mobilszolgáltató segített abban is, hogy az MNG 1998-ban jelentős - és hatalmas sikert aratott - kiállítást rendezhetett Rippl-Rónai József műveiből, s ehhez megjelenhetett a katalógus is. A cég támogatásával nyílt meg a Pannonia Regia középkori kiállítás, a nagybányai mesterek művészetét bemutató tárlat, valamint az Arany érmék - múlt századi műpártolók, mecénások című kiállítás.
Tavaly a Historicum című tárlat keretében Borsos Mihály fotográfiái mutattak be magyar műemlékeket, művészeti alkotásokat, történelmi helyszíneket. Egyébként a Magyar Nemzeti Galéria mint kiállítóhely most is gazdagodik: a III. emeleten elkészült egy állandó kiállítás, amely 1945-től napjainkig mutatja be a 20. század művészetét.
 
 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!