Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egyszerűen jó (Archívum)
Bizsergés
Szerző: Sulyok Máté
2002. szeptember 18. 13:42

Az angol kisváros értelmisége, három egyedülálló, a negyvenes éveiben járó hölgy – Kate, az iskolaigazgatónő, Janine, a rendőrnő és Molly az orvosnő –hetente tárgyalja ki férfiakhoz „méltó” aktuális kalandjaikat, és – a történetek alapján – egy doboz csokoládéval jutalmazzák a „Hét Lúzerét”. A magukat ginnel kábító nők közül a pedagógus találkozik huszonöt éves egykori tanítványával, aki most a templomban orgonál, és a krematóriumban segédkezik. Kate és Jed első kapcsolata az első önefeledt szexelés utánkomolyra fordul, a fiú a nőhöz költözik. A barátnők azonban, különösen Molly, nem nézi jó szemmel a viszonyt. Féltik is Kate-et a csalódástól, szerintük a fiú hamarosan elhagyja 15 évvel idősebb partnernőjét. Molly inkább "önfeláldozóan" megpróbálja elcsábítani Jedet; Kate válaszul kidobja a fiút, és a történet tragikus fordulatot vesz.

A Bizsergés igazi angol mozi. A helyszín Anglia szívében, a zölden hullámzó dombok között elhelyezkedő, kis falvakkal teleszórt vidék. A film emberekről szól, akiknek igazán hétköznapi problémáik vannak. Olyan „egyszerű” gondok, mint például a szex, a szerelem, az egyedüllét, amelyek – főleg egy idő után – a legfontosabb kérdéssé válnak egy ember életében. A cselekmény mindig követhetően életszagú marad, a szöveg inkább aranyosan vulgáris, mint brutálisan, és a néző inkább nevet vagy mosolyog, mint borzong vagy álkönnyeket morzsolgat a hamis emelkedettség láttán. A szereplők nem színészkednek, egyszerűen játszanak. Andie MacDowell pedig nem hiába a leghíresebb a stábból, a gyönyörű hajzuhatagú színésznő hibátlan természetességgel oldja meg feladatát.

Szeretjük a Bizsergést még akkor is, ha a balladisztikus meseszövés helyett lineáris időrendű a narráció, csak a mozigépész kevert össze két tekercset a vetítésen.


Bizsergés – Crush (angol, 2001, feliratos – 112 perc)
Írta és rendezte: John MacKay; fényképezte: Henry Braham; vágó: Anne Sopel; zeneszerző: Kevin Sargent; látványtervező: Amanda MacArthur; jelmeztervező: Jill Taylor; producer: Lee Thomas; executive producer: Paul Webster, Hanno Huth, Julia Chasman; co-producer: Elinor Day; főszereplők: Andie MacDowell (Kate), Imelda Staunton (Janine), Anna Chancelor (Molly), Kenny Doughty (Jed), Bill Paterson (Gerald Marsden atya).
Magyarországon forgalmazza az InterCom.


honlap: http://www.sonyclassics.com/crush/

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!