Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ősmagyarok a 21. században (Képhatás)
Szerző: I-Web.hu
2003. június 17. 15:20

A Harmat Gábor által jegyzett forgatókönyv szerint az Etelközben átmulatott búcsúeste után kótyagos fejjel ébredő vezérek épp indulnának hont foglalni, amikor észreveszik, hogy a magyarok elmentek… Eleink szórakoztató és kalandos időutazásuk során számtalan fontos történelmi pillanatba és személybe ütköznek, míg végül a 21. században lelnek rá elveszettnek hitt népükre. Mint azt a rendező elmondta, nem érzi tiszteletlenségnek, hogy kifigurázza nemzeti hőseinket, hiszen szeretetreméltó módon, és nem bántóan közelíti meg a témát. Az pedig, hogy tudunk nevetni saját magunkon, csak épülésünkre szolgálhat.
A június 16-tól július 29-ig tartó forgatás helyszínei Pilisborosjenő, Galgamácsa, Lillafüred-Palota Szálló, Tahitótfalu, Apajpuszta és Budapest. A szereplőgárda gyakorlatilag az egész magyar színésztársadalmat felvonultatja majd. A hét vezér egy-egy meghatározó tulajdonsággal felvértezve komédiázza majd végig a nagy utazást. A „bizniszmen” Álmost Gesztesi Károly, a feltaláló vénával megáldott Elődöt Gyuriska János, a haspók Ondot Greifenstein János, a pesszimista Kondot Seress Zoltán, a nyers erő hívét, Tast Szabó Győző, az arisztokratikus Hubát Szervét Tibor, a poéta Töhötömöt pedig Hajdu István alakítja majd.
A leendő forgalmazó, a Budapest Film olyannyira bízik a Magyar vándor sikerében, hogy még az anyag elkészülte előtt megkötötte a szerződést az alkotókkal. A Pohárnok Gergely képeivel Horváth Viktória és Nánássy Zsolt korhű díszleteivel és Hrutka Róbert zenéjével fémjelzett film rekordszámú, 32 kópiával indul majd a mozikban 2004 februárjában. Egyidőben a hazai premierrel Románia, Szerbia és Szlovákia magyarlakta területein is láthatják majd a történelmi vígjátékot. A film soundtrackje már karácsonykor a boltokban lesz. A megjelenő két korong egyike a szimfonikus felvételeket tartalmazza majd, míg a másikon a többek között az Emil Rulez!, Nagy Natália, Somló Tamás, Korda György és a Tunyogi Testvérek által felénekelt popslágerek lesznek hallhatóak. Szintén a bemutató előtt debütál a Magyar vándor interaktív honlapja az (origon)-n, ahol elérhető lesz a filmötlet, a forgatókönyv, de még a forgatási napló is.

Forrás: www.magyar.film.hu

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!