Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Szerelmek és sorsok francia módra (Esemény-tár)
Nyolc új film a Francia Filmnapokon
Szerző: PVÁ
2003. április 25. 13:50

Április 25-én 21.50-kor a Félix és Rose című filmmel indul a sorozat. Miről is szólhatna az immár fogalommá vált francia vígjáték, ha nem a szerelemről? Daniéle Thompson filmjében Rose (Juliette Binoche) és Félix (Jean Reno) élete úgy fonódik össze, hogy közben mindketten lendületesen hajkurásznak egy másik szerelmi ügyet. Rose menekül, Félix üldöz - aztán egyszer csak észrevétlen egymásra találnak. Ahogy az egy francia vígjátékban illik...

Szombaton, április 26-án négy filmet vetítenek a Corvin Palotában. 14.45-kor kezdődik A számat figyeld - Jacques Audiard műve is emberi kapcsolatokat boncolgat, csakhogy másként: Carla (Emanuelle Devos), a magára hagyatott, szerencsétlen titkárnő kikezd új munkatársával, a börtönből szabadult Paullal (Vincent Cassel). A néhol már-már thriller-szerű történetben bűnügy és szerelem keveredése tartja folyamatos izgalomban a nézőt.

17.15-től Jean-Pierre Limosin Novo című drámája látható. Adott egy amnéziás férfi és egy segítőkész nő - mi más is lehetne a dologból, mint szerelem? Graham (Eduardo Noriega) és Iréne (Anna Mouglalis) kapcsolata azonban furcsán alakul, hiszen a férfi mindig csak az elmúlt 10 percre emlékszik...

Este 19.30-tól a színésznőként ismert, most rendezőként fellépő Sophie Marceau első nagyjátékfilmjét mutatják be. A Beszélj a szerelemről az elválás, csalódás és újrakezdés lírai módon megfogalmazott története. Justine (Judith Godréche) és Richard (Niels Arestrup) három gyermek és tizenöt együtt töltött év után próbál elszakadni egymástól. Élethelyzetek, emlékek és a fájdalom fokozatai - a rendezőnek azonban sikerül elkerülni a közhelyeket.

22 órától Claire Denis drámája, a Kínzó mindennapok látható. A Párizsba érkező amerikai házaspár élete fokozatosan maga lesz a pokol. Majdhogynem némafilm a szeretet gyötrő és gyötrelmes voltáról, drámai megoldásokkal.

Vasárnap, április 27-én 14 órától újra egy vidám mű: Lakótársat keresünk. Cédric Klapisch romantikus vígjátéka igazán kozmopolita hangulatú alkotás: kiderül, hogy hogyan fér meg egy barcelonai lakásban hét különböző nemzetiségű és gondolkodású bérlő. Mindemellett még egy 25 éves fiú életébe is belelátunk: a hányattatások rövid időn belül temperamentumos férfiút faragnak az elkényeztetett Xavierből (Romain Duris).

Ugyanaznap 16.35-től vetítik Manuel Boursinhac Becsületkódex című akciófilmjét. Dris (Samuel Le Bihan) a sittről tér vissza, új életet akar kezdeni, de nem megy ez olyan könnyen: Yannis (Samy Nacery), a nagystílű bűnöző újabb akciókra veszi rá. Van benne minden, ami egy igazi gengszterfilmhez kell - vér, nők és becsület - csupa megoldandó probléma.

A filmnapok utolsó bemutatója, a 19.15-től vetített Hétfő reggel egy grúz származású rendező, Otar Joszeliani alkotása. Egy furcsa élet furcsa alakulása: Vincent (Jacques Bidou) a kis faluban belefárad a mindennapos robotolásba. Velencébe menekül és innen kezdve minden a feje tetejére áll - ami igaznak tűnik, hamisnak bizonyul, a hamisról viszont egykettőre kiderül, hogy valóság. Elragadó, mesés történet.

A francia filmnapok hivatalos honlapja
Kapcsolódó írásaink a papiruszon: Francia Filmnapok, Egy nő és egy férfi, Az élő szfinx, Interjúnk Binoche-sal és Renóval

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!