Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Vállfán a csomót is (Esemény-tár)
Két szokatlan témájú kiállítás Budapesten
Szerző: macsinger
2003. április 23. 13:02

Fehér László alkotásai

A Godot Galéria tizenegy hazai művészt kért fel, hogy az általuk biztosított három darab selyemnyakkendőt kötetlenül felhasználva valósítsák meg elképzelésüket. A leegyszerűsödött férfiruházat egyetlen igazi díszének, és viselője egyéniségét igazán tükröző darabjának megmaradt nyakdísz azonban igen változatos formákat nyert a művészek keze alatt.

A legtöbb alkotó (például El Kazovszkij, Gaál József, Wächter Dénes) megtartotta művét a hordhatóság keretein belül, bár a díszítő motívumok és a felhasznált technikák (akril- és olajfesték, textilfilc) erősen extravagáns darabokká tették az eredetileg hófehér nyakkendőket.
Fuchs Tamás "horgász" nyakkendői vagy Szerényi Gábor kollázs megoldása mellett külön figyelmet érdemelnek Szurcsik József festménybe ágyazott kendői.

Bukta Imre munkái

Ugyan nem illik csoportos kiállításból egy alkotót kiemelni, de Bukta Imre nemcsak alkotásaival, hanem leleményességével is kiemelkedett a mezőnyből: mivel kevésnek találta elképzeléseihez a három darab "alapanyagot", észre nem vehető módon, papírnyakkendőkkel egészítette ki alkotásait, ahol szükségesnek látta.

A nyakkendők a galériában megvásárolhatók, bár a tulajdonos reméli, hogy a kiállítás teljes anyagának sikerül otthonra lelni valamelyik közgyűjteményben. A Kötetlenül kiállítás május 10-ig látogatható, bővebb információ, és a további kiállítások időpontja a www.godot.hu oldalon található.

A 2B Galériában május 24-ig látogatható a II. Nemzetközi Vállfa Kiállítás. A valóban nemzetközi mezőnyt felvonultató tárlat számos izgalmas alkotást tár a látogató elé, ám aki designerek által megálmodott, teste öltött valóságra számít, annak csalódnia kell.

A vállfa csak ürügy, bár ruhafogas/tartó jellege egyértelműen több művészt megihletett. A kiállítás látogatását nehezíti az igen csak kurta nyitva tartás (péntek: 14-18 óráig, szombaton 11-17 óráig), viszont a látogatás összeköthető egy jó kis túróscsuszázással. A kiállítás anyaga elérhető a www.pipacs.hu/2b oldalon is.

Godot Galéria
(Rózsakert Bevásárló Központ, 1026 Gábor Áron u. 74.)
2B Galéria
(1037 Bécsi út 86.)

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!