Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egy könnycsepp és sok mosoly (Színház)
Az Anconai szerelmesek Veszprémben
Szerző: macsinger
2003. április 10. 15:13

Az olasz komédiák legjobb hagyományait követő vígjáték mesevilágba repíti a nézőt. Egy olyan világba, ahol a zord külső minden esetben érző szívet takar, sőt, legtöbbször még zord külső sem rontja el egészen a hatást. A nevenincs adriai kisvárosban, valamikor a hatvanas-hetvenes években játszódó történet szereplői természetesen a városka lakói, különösen mulattató figura a lányát egyedül nevelő, de a szerelmi örömöket még mindig igen kedvelő Don Tomao, akit a premieren Gáti Oszkár játszik, a későbbi előadásokon pedig Borbiczki Ferenccel váltva alakítják a figurát.

Az egyedül nevelt lány kicsit beszédhibás, de gyönyörű, a szomszédban magányos panziósnő epekedik, a kávézótulajdonos legnagyobb szenvedélye a vendéglátóipar, amit ki is élhet az ide látogató bölcs férfiúnak látszó különös alakon, az unott milliomoson és halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikuson. Ebbe az idillbe robban be Viktória, a debreceni lány, aki születendő gyermeke apját keresi, akiről nem tud mást, csak hogy egy gazdag anconai macsó...

A modern komédia a középkori commedia dell´arte sajátosságait is felmutatja. A sztorit a hetvenes évek legnagyobb slágerei fűszerezik: a Ciao Bambina, az Egy könnycsepp az arcon, a Volare, a Huszonnégyezer csók, a Felicita, a L´Italiano, egytől-egyig jó, nosztalgikus szórakozást kínálva a köszönségnek. A produkciót Berényi Gábor rendezi, a további szerepekben Lőrincz Zuszsa, Csarnói Zsuzsanna, Bajcsay Mária, Kolti Helga, Halas Adelaida, Keresztes Gábor, Cservenák Vilmos, Mészáros Zoltán, Bernscherer Tibor látható.

Az előadások további időpontjai és a pontos szereposztás megtalálható a Veszprémi Petőfi Színház honlapján:
www.petofiszinhaz.hu

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!