Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Színpad az egész város (Színház)
Programok a színházi világnapon
Szerző: I-Web.hu
2003. március 27. 15:13

Csütörtökön kora délutántól válogathatunk a színházak által kínált lehetőségek között. A Bárka Színház társulatával már fél háromkor találkozhatunk az Orczy-kertben, ahol egy barátságos focimeccs keretében kiderül, hogy a törzsközönség vagy a színészek rúgják-e jobban a bőrt, majd 16 órától a Vívóteremben Catalina Buzoianu rendezését, Csehov Három nővér című darabjának nyilvános próbáját tartják. Este héttől pedig Harold Pinter színműve, a Holdfény lesz műsoron. Az előadást követően az alkotókkal beszélgethetnek a nézők a Kávézóban, amit Bárka-totó, tombola és kulináris örömök kísérnek.

Jótékonysági célú süteményárusítás lesz délután három és öt óra között a Vígszínházban. A vígsüteményeket a teátrum színészei készítik és árusítják. Így többek között Eszenyi Enikő, Kéry Kitti, Pindroch Csaba és Rajhona Ádám szakácsművészetét próbálhatják ki a vállalkozó szelleműek. Három órától Szlovák Judit vígszínházi képei láthatók, a tárlatot Hegedűs D. Géza nyitja meg, fél négytől ötig pedig a Könnyű Esti Sértés színészzenekar játszik.

A Vidám Színpadon Nóti Károly felolvasóestre, a Merlin Színházban Egressy Zoltán darabjára, a Sóska, sült krumpli előadására várják az érdeklődőket. Egressy darabját ma este először adják elő angolul, később pedig angol és magyar előadókkal, a nyelveket is váltva mutatják be a darabot.
A Pesti Magyar Színházban 17 órától A nő hangszer... címmel Bubutímár Éva keramikus alkotásai "lépnek színpadra", a színház művészeinek közreműködésével, ezt követi Varga Mátyás Kossuth-díjas díszlettervező kiállításának megnyitója.

A mai nap folyamán fedik fel a Komédium drámapályázatának nyertesét is. A jeligés borítékok felbontását követően részletek is elhangzanak a nyertes művekből a Tüköry utcai játszóhelyen.
Az immár hagyományosnak mondható Színház az egész... gálának a Nemzeti Színház ad otthont. A MASZK Országos Színészegyesület szervezte jótékonysági est keretében adják át a Hevesi Sándor-, a Gobbi Hilda-, a Soós Imre-díjakat.

A Súgó programmagazin Súgó Csiga-díjának kiosztóját idén az Ybl-palotában rendezik. A közönség szavazatok alapján odaítélt vándordíjat a tavalyi nyertes, Szervét Tibor adja át.

A Színházi Világnap utolsó óráiban, este tíztől felolvasó színházi esemény zajlik a Millenárison. Térey János - aki jelenleg a Dramaturg Céh ösztöndíj támogatásával írja tovább hatalmas, verses drámai művét - a Nibelung Lakópark elkészült részeiből farag fogyasztható mennyiségű felolvasnivalót az immár Balázs Béla díjas Mundruczó Kornél rendezői közreműködésével. Szereplők: Herczeg Adrienn, Hujber Ferenc, Kecskés Karina, Peer Krisztián, Somody Kálmán, Takátsy Péter, Thuróczy Szabolcs, Tóth Orsolya.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!