Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A magyar kultúra hétvégéje Dél-Franciaországban (Archívum)
Irodalmi találkozók és koncertek Pézenas-ban
Szerző: I-Web.hu
2003. március 28. 13:09


A magyar kulturális hétvége története 2003 őszére nyúlik vissza, amikor is két kezdeményezés szerencsésen egymásra talált. A világhírű magyar operaénekesnő, Sass Sylvia ekkor telepedett le a festői, mediterrán hangulatú városban. Amikor felvette a kapcsolatot Pézenas kulturális vezetőségével, kiderült, szándékaik azonosak: magyar vonatkozású kulturális eseményeket szervezni lakóhelyükön.

Az irodalmi találkozóra olyan magyar származású írókat hívtak meg, akik franciául írnak, s így munkáik Franciaországban is ismertek : az irodalombarátok ezúttal Almássy Évával és Diener Péterrel beszélgethetnek.

A koncert létrehozásában nagy szerep jutott Sass Sylviának, akinek Fekete Károly lesz a partnere, zongorán pedig Hauser Adrienne kíséri őket. A nagyszerű művészek a hangversenyen Liszt és Bartók darabjait adják elő.

Pézenac városa nagy kulturális és főként színháztörténeti hagyományokkal dicsekedhet, "Moliere városának" is hívják: a 17. században ugyanis egy évtizeden át - a párizsi dicsőség előtt - Pézenas szolgált a nagy komédiaíró és társulata fő tartózkodási helyéül. A jövőben a város elöljárói fel kívánják eleveníteni e kulturális pezsgést: álmuk egy nagyszabású zenei fesztivál alapítása, helyi magyar világhírességük, Sass Sylvia aktív közreműködésével.

Az idei rendezvény Pézenas város, a Pézenas-i Településközi Médiatár és a Lectures Vagabondes nevű civil szervezet szervezésében, a Párizsi Magyar Intézet támogatásával jött létre.

www.instituthongrois.org

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!