Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Liszt Ferenc-díjas gitárművész (Archívum)
László Attila, a mesélő csapatjátékos
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. március 15. 09:15


László Attila a hazai dzsesszélet kiemelkedő és köztiszteletnek örvendő személyisége, s ez nemcsak annak köszönhető, hogy 1999 óta a Magyar Jazz Szövetség elnöke. Fordítva: azért választották akkor - amikor egyébként Szabó Gábor-életműdíjat kapott - elnökké, mert sokan szeretik és tisztelik őt. Az 1953-as születésű, szelid szavú és szolid gitáros és zeneszerző a 80-as évek közepén kezdett igényes, magával ragadó dzsesszrockot játszani, s olyan társakkal lépett fel, mint a ma már híres, Németországban élő szaxofonos, Tony Lakatos. Egyébként vele együtt alapította meg 1985-ben a Things együttest, amelyben a jelenlegi László Attila Bandből már játszott a kiváló ütőhangszeres Horváth Kornél, a pergő játékú basszusgitáros Lattmann Béla, valamint a ma már szintén sokfelé a világban ismert zongorista és zeneszerző, Oláh Kálmán. Ezzel a zenekarral két CD-t is megjelentettek a német Jazz Point kiadónál.

László Attila 1987 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és big bandjének vezetője. 1997-ben ő vehette át az év zeneszerzője díjat, azaz az ARTISJUS elismerését. 1999-ben a már említett Szabó Gábor-életműdíjat kapta meg, 2000-ben Weiner Leó zenepedagógiai díjat, 2002-ben az ARTISJUS előadói díját. László Attila, aki olyan neves zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, David Friedmann, 1992-ben hozta létre saját zenekarát, a László Attila Band-et, az együttes legfrissebb CD-je tavaly, az év végén látott napvilágot a Budapest Music Center (BMC) gondozásában.

A Once upon a time címet viselő albumban a neves dobos, Tommy Campbell mondatai olvashatók: "Bámulatosnak találom László Attila Once upon a time című új anyagát. Mintegy tíz éve ismerem Attila zenéjét, de amikor együtt játszunk, mindig újabb és újabb oldaláról mutatkozik meg. Ám ez most felülmúl minden eddigit! Imádom a hangszerelést, a vonós koncepciót, s hogy közben természetes marad a játék - nem tűnik sem merevnek, sem túlpróbáltnak. Büszkeséggel tölt el, hogy ennek a nagyszerű projektnek a részese lehettem!"

Ehhez a lelkes véleményhez nincs mit hozzátenni, legföljebb csak annyit: az album hallatán nyugodtan állíthatjuk, hogy nem túlzás, amit Tommy Campbell állít. A László Attila Band új CD-je tényleg mesél, végig szórakoztatóan, igényesen és érdekesen. Könnyen befogadható, mégis elmélyült zene. Örvendetes, hogy a mostani díjjal a hazai, rendkívül sok kiugró tehetséggel büszkélkedő dzsesszélet egyik kiválóságát ismerte el a kulturális tárca. 

http://www.bmc.hu

 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!