Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Varázsos tündérjáték (Színház)
Érzelmek kábulata - fergeteges humorral, ötletparádéval
Szerző: Eszéki Erzsébet
2003. március 14. 11:32

A szentpétervári, ám Németországban élő társulat tündérmeseként határozza meg az előadást (Tündérmese szerelemről, könnyekről és megtört szívekről…), s igazuk is van. Ez valódi, varázslatra képes előadás tánccal, zenével, rengeteg, a figurákat árnyaló és a mesét is előrevivő, fergeteges színházi ötlettel és humorral. 

A történet főszereplője a szép, szerelemre, szeretetre vágyó Lány, valamint a kedves, melegszívű Fiú. No meg a csetlő-botló Cupidó, továbbá a főgonosz, de fölbukkan a bolondos kaszás is. Az együttes öt színésze (a Lány kivételével) több szerepben is parádézik, így néha az az érzésünk, jóval nagyobb társulattal van dolgunk. A főszereplő meg valójában maga a Szerelem. Itt ugyanis másfél órán át másról sincs szó, mint érzelmekről, de a játék soha nem válik sem csöpögőssé, sem nevetségessé (bár szinte egyfolytában váltják egymást a humoros ötletek).

A viszontagságos szerelmi történetet öt színész (Anton Adassinski, Elena Iarovaia, Tatiana Khaborova, Oleg Zhukovsky, Alexey Merkoushev) mutatja be Maxim Issaev egyszerűségében remek díszletében (amely olykor maga is játszik az előadás során), sokszínű zenével (még kemény rockkal is, ha a történet úgy kívánja, máskor meg a tenger morajlásával), tánccal, pantomimmal és fényjátékokkal. Egyetlen szó nélkül. Mindenki számára érthető nyelven. 

Az előadás több nemzetközi fesztiválon is nagy sikert aratott: 1998-ban például az Edinburgh-i Fesztiválon részesült elismerésben, 2000-ben a Mexikói Színi Kritikusok Társaságának "Premio a lo mejor del teatro internacional en el ańo 2000" díját vihették haza a társulat tagjai. Az első budapesti előadásuk alapján hozzáfűzhető: megérdemelten. A once... másfél órán át úgy szól egyfolytában az érzelmekről, hogy soha sem válik érzelgőssé. Rengeteg érzelmi árnyalatot mutat be bővérű humorral, ritka élvezetesen. Érdemes megpróbálni még bejutni a Merlin Színház esti előadásaira: 14-ig még élvezhető ez az "égi tünemény". Ritkán láthatunk ilyet hazai színpadokon.

"once..." A Derevo Társulat (Oroszország/Németország) vendégjátéka a Merlin Színházban (V. kerület, Gerlóczy u. 4.). Előadások: március 14-ig, minden este 19.00 órakor

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!