Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Clo(o)ne(y)-mentes Solaris (Archívum)
Hétvégi programajánló
Szerző: Sulyok Máté
2003. március 7. 15:38


Péntek estére három bemutató előadást is tartogattak a budapesti színházak – az egyik prózai darab: Eugene O’Neill Boldogtalan hold című két részes színművét Tordy Géza rendezte, a szereplők között találjuk Kránitz Lajost, Kamarás Ivánt és Vasvári Emesét. Az előadás 19 órakor, a Budapesti Kamaraszínház a Tivoliban termében. Zalán Tibor költői egyfelvonásosában, a Romokon emelkedő ragyogásban, a tánc és a mozgás eszközeivel él Szentivány Kinga és Vida Gábor a Közép-Európa Táncszínházban. Énekes István rendezése szintén este hét órától látható. Fazekas Mihály Lúdas Matyija alapján vesz Revansot az Ezeregy éj sikeréréért – saját bevallása szerint – Román Sándor. Az ExperiDance Produkció Román Sándor Tánctársulata két év után állít színpadra egész estés táncművet pénteken este hét órakor a Nemzeti Színházban – Törőcsik Marival is. Bozsik Yvette felújította társulatának Sztravinszkij-estjét – a Nemzeti Táncszínház szombat esti programja ez, 19 órától.

Ha komolyabb műfajú zenére vágynak péntek este, akkor Charles Gounod Faustja várja önöket 18 órától az Erkel Színházban, Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Kentaur díszletei között, Vágó Nelly jelmezeiben, Pártay Lilla koreográfiájában. Az Operaházban a két Bartók egyfelvonásos, A kékszakállú herceg vára és A csodálatos mandarin várja a rajongókat hattól.

A pénteki mozi-kínálat átvezet minket a „valódi” hétvégébe, ugyanis a héten bemutatott iráni filmet,a Barant, szombaton és vasárnap is játssza a Művész mozi 19 órától. Agnčs Jaoui vígjátékát, az Ízlés dolgát már csak a Bem moziban lehet megtekinteni (szombat, 16.45), és döbbenetes missziót űz most már hetek óta a Cirko-gejzír mozi, nevezetesen Andrej Tarkovszkij alkotásainak műsorra tűzésével. Így még a George Clooney-s, Steven Soderbegh-remake hazai premierje előtt (újra) megnézhetjük az eredeti, a kétrészes Solarist, szombaton 18 órától. A másik teremben fél órával később kezdődik a Stalker, vasárnap este hattól pedig az Andrej Rubljovot vetítik.

Szombaton az operabarátokat az Erkel Színházban a Bánk bán (16 órától), illetve az Operházban Cosi fan tutte (19 óra) várja. Az operett kedvelők is a műfaj klasszikusait láthatják-hallhatják: szombaton a Mágnás Miskát (15 és 19 órai kezdettel), vasárnap pedig a Csárdáskirálynőt (15 és 19 órai kezdettel).

Hétvégén elmaradhatatlanok a gyermekeknek szóló programok: a Budapest Bábszínházban van Misi mókus vándorúton szombat délelőtt 10.30-től, és délután négytől, Pinokkió pedig vasárnap ugyanezekben az időpontokban fogadja a meserajongókat.

A helyek a neten:
Bábszínház: http://www.budapest-babszinhaz.hu/
Budapesti Kamaraszínház: http://www.budapestikamaraszinhaz.hu/
Buda Stage: http://www.ibs-b.hu/stage/stageframes.html
Erkel Színház: http://www.opera.hu
Fonó: http://www.fono.hu/zenehaz/index.html
Nemzeti Színház: http://www.nemzetiszinhaz.hu/flash.html
Nemzeti Táncszínház: http://www.nemzetitancszinhaz.hu/
Operaház: http://www.opera.hu
Operettszínház: http://www.szinhaz.hu/operett/

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!