Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Hét bő esztendő (Archívum)
Közel kétszeresére növelték a könyvszakmai hitelprogram összegét
Szerző: I-Web.hu
2003. március 6. 16:19


A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a hitelfelvételhez biztosított 50 százalékos kamatkedvezmény ötlete Bart Istvántól származik. Az 1997-ben első ízben nyújtott támogatás lényege az volt, hogy a kulturális tárca átvállalja a tőkehiánnyal küszködő könyvkiadók és könyvkereskedők bankhitelkamatainak felét. Ilyen módon sikerült megakadályozni, hogy a 90-es évek első felében rendkívül nehéz helyzetbe jutott könyvpiac összeomoljon. A meghirdetett pályázatra hét évvel ezelőtt 22 millió, tavaly 32 millió, idén ennek közel kétszeresét, 60 millió forint támogatást adott az NKÖM. Az évi könyvforgalom így minden esztendőben az inflációt meghaladó mértékben növekedhet.

A kiadók elsősorban az igényes irodalmi művek, sorozatok, tudományos művek megjelentetéséhez, a könyvkereskedők pedig a klasszikus és kortárs magyar irodalmi készlet bővítéséhez és a nagy értékű, tehát nehezebben értékesíthető könyvekhez igényelhettek kedvezményes hitelt.

A pályázatokat 2003. február 15-ig kellett benyújtani az NKÖM-hez, ahol szakmai bizottság döntött a támogatások felől. A minisztériumi határozatot követően a K&H Bank ítéli meg az egyes hitelösszegek folyósítását. A hiteleknek normál üzleti kamata van, a 11-14 százalék közötti kamatok esetenként módosulnak. A pályázók minimum 4 millió, maximum 60 millió forintos hitelt igényelhetnek, amelynek futamideje 6 és 12 hónap között változik. Az idei 33 pályázónak nyújtott 852 millió forint hitelt lehetővé tevő összeg hozzávetőleg 2 milliárd forint értékű könyv forgalmazását jelenti, ami az évi 50 milliárdos könyvforgalom mindössze 5 százalékát teszi ki.

Az idei hitelprogram pályázó kiadói és könyvkereskedői: Akkord Kiadó, Atheneum 2000 Könyvkiadó, Balassi Kiadó, Ciceró Könyvstúdió, Corvina Kiadó, Elektra Kiadóház, Európa Könyvkiadó, Holnap Kiadó, Humanitas Bt., Képzőművészeti Kiadó, Kiskapu Kft., Kossuth Kiadó Rt., Libri Kft., Librotrade Kft., Líra és Lant Ker. Rt., Lyra Könyvesbolt, Magyar Könyvklub, Medicina Könyvkiadó, Mezőgazda Kiadó, Novella Kiadó, Nyír-Karta Bt., Pannonica Kiadó, Park Kiadó, Pont Kiadó, Pult Kft., Rózsavölgyi és Tsa Kft., Sprinter Ker.Kft., Talentum Kiadó, Topográf Kft., Typotex Kft., Új Palatinus-Séd Nyomda, Venelite Bt., Vince Kiadó Kft.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!