Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Miként szegényedik az, ami gazdagodik? (Archívum)
Mediawave már nyolc városban
Szerző: E.E.
2002. december 6. 13:10


Az 1991 óta működő rendezvénysorozatot ma térségünk egyik legjelentősebb nemzetközi film- és összművészeti találkozójaként tartják számon. A fesztivál 11 napja alatt nyolc helyszínen több száz filmet vetítenek, közel 50 koncertet tartotak, számos kiállítást és szakmai tanácskozást rendeztek. A fesztiválra az idén 70 országból 1632 filmet neveztek, az előzsűri ezek közül válogatta ki a nemzetközi és a nemzeti versenyprogramot.

A Mediawave 2002 különlegessége a Hőskor – a fotó és a film hőskora című sorozat, amelyben hazai és külföldi (berlini, amszterdami és szentpétervári) archívumokból válogatott filmeket vetítettek. Mivel a vezérfonal a fotó és a film hőskora, összefogott Hartyándi Jenő fesztiváligazgató és Eifert János fotóművész, a Fotóhónap 2002 igazgatója, s a Mediawave hat kiállítását beválogatták a Fotóhónap 2002 programjába.

A nemzetközi nagy-, kis- és dokumentumfilmes vetítések mellett kiemelkedtek a kortárszenei és dzsesszkoncertek, a meghívott külföldi vendégművészek között akadtak olyanok, akik az adott műfaj meghatározó, világhírű képviselői, ilyen volt tavaly például a David Murray Quartet koncertje, amelyet az év dzsesszeseményévé választottak a Gramofon című szaklap kritikusai és olvasói – őt ismét hallhatták rajongói a Mediawave-en. De fellépett például Győrben a Magyarországon élő neves örmény tangóharmonikás, David Yengibarjan, a Dresch Trió, a kolumbiai Raul González Band,  a tízesztendős Dél-Alföldi Szaxofon Együttes, a franciaországi Akosh Szelevényi Unit, valamint Pharoah Sanders, az Egyesült Államokban élő tenorszaxofonos, az amerikai dzsesszélet egyik „nagy öregje”.

A helyszínek száma ugyan évről évre bővül, a program is egyre gazdagabb, csak a költségvetés csökken ezzel párhuzamosan. Olyannyira, hogy az idei fesztivált a tavalyi költségvetés körülbelül feléből, 35-38 millió forintból rendezték meg, mivel a korábbi két főtámogató, a Magyar Televízió és az ORTT ezúttal nem adott pénzt a fesztiválnak. Szerencsére a külföldi kulturális intézetek segítőkészek, a Holland Nagykövetség, a British Council, a Lengyel Intézet, az Osztrák Kulturális Intézet, a Kolumbiai Nagykövetség támogatásával neves előadóművészek lépnek fel a Mediawave-en, s a Magyar Soros Alapítvány támogatásával kiemelten kezelték a közép-ázsiai művészetet a fesztiválon.  

 Díjak a párhuzamos kultúráért  

Az idén másodjára adták át a Párhuzamos kultúráért 2002 elnevezésű díjakat április 27-én, az idei kitüntetettek a következők: Barsi Ernő néprajzkutató, Dresch Mihály szaxofonművész, Kerekes Gábor fotográfus, Kotnyek István kísérleti filmes, fotográfus, Kunkovács László etno fotográfus, Pharoah Sanders amerikai dzsesszmuzsikus, Szirtes András mozgóképkészítő, Szőke András színész, filmrendező, Zerkula János romániai népzenész.      

Fesztiváligazgató: Hartyándi Jenő hartyand@arrabonet.gyor.hu  
sajtóreferens: Józsa Bernadette moose@mail.datanet.hu

www.mediawave.hu
www.extra.hu/mediawave
www.mediawavefestival.hu  

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!