Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Tavaszi szél újra (Archívum)
Rengeteg program a Pécsi Tavaszi Fesztiválon
Szerző: Albert Mária
2003. március 10. 11:16


A Pécsi Tavaszi Fesztivál hivatalos megnyitójával már bele is vágunk a közepébe:  Román Sándor társulata, az Experidance előadása következik, a táncművészet kedvelőinek nagy örömére. A zenerajongókat idén is elkényezteti Pécs városa: kiváló klasszikus- és dzsesszkoncertek szerepelnek a műsoron. A többször fellépő Pécsi Szimfonikusok mellett többek között a Tomkins Énekegyüttes, a Talamba ütőegyüttes, a Pécsi Bazilika Mozart Kórusa és Zenekara örvendezteti meg az értő füleket. Olyan neves hazai és külföldi előadók fellépésére számítani, mint Pauk György, Jandó Jenő és Berkes Kálmán, Johann Traumer vagy Matzaj Stopinsek. A Jazz Steps Együttes és Joe Murányi koncertje a dzsessz kedvelőinek szól. A Ghymes együttes és a Moszkvai Zsidó Férfikar Koncertje a népi elemeket feldolgozó muzsika rajongóit szórakoztatja majd. Lemezbemutató is lesz: Koncz Zsuzsa új alkotásait most megismerheti a közönség.

Különleges pontja a fesztiválnak a Frankofon hét. A magyar származású fotográfus, André Kertész életművének utolsó periódusára összpontosít a Várostörténeti Múzeum kiállítása. Két éjszaka francia vonatkozású filmek láthatók - ez egyike azon ritka alkalmaknak, amikor afrikai rövidfilmeket mutatnak be Magyarországon. A francia kultúra alapvető tartozéka a konyhaművészet: a belga, a kanadai és a franciaországi gasztronómia megismertetésére is sor kerül három este.
Két színházi bemutató (Shakespeare Rómeó és Júliája, és Bertolucci Az utolsó tangó Párizsban című művének adaptációja) és két irodalmi est is várja az érdeklődőket.

Horváth Dávid fotója, 1974.
A Laterna Magyar Filmhetet is a fesztivál keretén belül
, április 1-től rendezik meg - ezúttal hatodik alkalommal. A találkozó önálló bemutatkozási fórum a dokumentum- és kisjátékfilmek számára. A filmszemlét kiegészítő programok teszik színesebbé: koncertek, performanszok, táncszínházi produkciók kapcsolódnak hozzá. A képzőművészeti életben fontos események szemtanúi lehetünk: március 9-én nyílik a XVIII. Országos Kisplasztikai Biennále, amelynek helyszíne a Janus Pannonius Múzeum. A Biennále díjazottja, Zsemlye Ildikó szobrászművész önálló kiállítással mutatkozik be a Múzeum Galériában. Aki pedig nem a szobrászat iránt érdeklődik, az arab kulturális kiállítást láthat vagy Rippl-Rónai József és Medgyessy Ferenc műveiben gyönyörködhet. A fotó kedvelői pedig megtekinthetik Horváth Dávid műveit.

www.pkkinfo.hu/fesztival

 

 

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!