Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Alkalmi zenék (Archívum)
Nem hivatalos koncertek, telt házzal
Szerző: Albert Mária
2003. február 24. 16:22


Különös jelenség Rajk Judit. Kortárs zeneszerzők gyakran kérik föl műveik bemutatására (Fekete Gyula, Vajda Gergely), avantgárd operaformációk és rendezések szereplőjeként is fölbukkan, de valójában magányos énekes, és főként nem hivatásos karrierépítő. Pedig az aktuális előadást mindig odaadóan szolgálja, bársonyosan zengő altja kifejezetten szép - ez ismét bebizonyosodott hangversenyén, az Orosz Kulturális Központban. A központ közönsége és néhány ismerős töltötte meg a termet - kissé belterjesnek látszott a publikum. Kivételes élményben lehetett részük, Bozay Melinda kíséretével Dvorak, Janacek , Sosztakovics, Rahmanyinov, Csajkovszkij és Dargomirzsszkij művek hangzottak el. Megejtő volt Dvorak bibliai dalciklusa, köszönjük, hogy Rajk Judit fölfedeztette velünk a mű áhitatos szépségét.

Ránki Dezső március 12-i zeneakadémiai hangversenyének anyagával ismertette meg a Gödöllőre, a Királyi Kastélyba meghívott közönséget. A kastély tavasszal új - és a hazai kultúrtörténet szempontjából fontos - résszel gyarapszik: a hajdani kastélyszínház hamarosan megkezdi működését. Ránki tökéletesen készen van az anyaggal, Mozart szórakoztató könnyedségét és filozofikus mélységét egyaránt érzékletesen mutatta meg. Bár a zongora, amelyen játszott csak korlátozott lehetőségeket adott neki. Koncertje bíztató nyitánya volt a gödöllői évadnak.

A részvét kevés lett volna a sikerhez. Vak muzsikusok világhírű magyar zenészekkel léptek pódiumra a Zeneakadémián. Perényi Miklóssal például Németh Tamás zongoratanár. A csellóművész és a pianista Schumann Adagio és Allegróját játszotta, igen bensőségesen. A koncert második felében Rolla János hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertmestere egy Mozart-szonátát adott elő Érdi Tamással. Érdi, minthogy nem kottából tanul, valósággal újrakomponálja a zeneműveket. A fiatal zongorista egyre erősebb egyéniség, amikor Bogányi Gergellyel négykezes változatban adták elő Schubert f-moll fantáziáját, egyenrangú partnernek bizonyult. Végül Érdi szólóban játszott, kedvenc zeneszerzője, Chopin g-moll balladáját szólaltatta meg.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!