Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Zazie a víz alatt (Zene-bona)
Emil RuleZ!: először a Gödörben
Szerző: Mucsányi Marianna
2003. február 18. 11:13


Alaposan próbára tették az együttes rajongóinak idegeit a szervezők: jókora késéssel kezdődött a hét órára beharangozott, egész estét betöltő műsor (Bozsik Yvette társulatának fellépése, beszélgetés Koltai Róberttel, a Trafik koncertje), így majdnem másnapig kellett izgatottan várakozniuk, hogy végre a színpadon lássák kedvencüket. Azt az Emil RuleZ!-t, amelyet - tudtuk meg később Hajós András énekestől - napra pontosan éppen három évvel korábban utasított el a Sony, mondván, hogy ez a zene nagyon „ari”, csak éppen erre most nincs igény. Mármint a jazz, a pop, a rock, a blues sajátos keverékére. Ma alighanem verik a fejüket a falba.

Az Emil RuleZ!-ről mondanak, írnak mindenfélét; szépet, kígyót-békát. Lassacskán viszont közmegegyezés alakul ki azt illetően, milyen színnel jelölendő a csapat a hazai könnyűzene domborzati térképén: sötétbarnával. Akár a hangszeres tudást és az előadásmódot, akár a dalszövegek eredetiségét avagy valamiféle életérzés hiteles kifejezését tekintjük mércének. Élőben pedig intellektuális humorra apelláló show-t kínálnak a nagyérdeműnek - írnám, ha nem gondolnám, hogy megmosolyognák e jellemzést a muzsikusok (Hajós András - ének, gitár, billentyűk; Hegyi György - basszusgitár, vokál; Verasztó Gyula - dob, kiegészülve három további zenésszel: Bruzsa Bab Gábor - gitár, billentyűk, vokál; Fekete-Kovács Kornél - trombita; Gereben Zita - vokál).

Az egykor Nemzeti Színháznak készült, ma egy galéria és egy akvárium különös elegyét idéző koncertterem szépen megtelt fél tizenkettőre, amikor a társulat belekezdett műsorába. Hajós sem ment el szótlanul amellett, hogy víz alatt vagyunk, amiről egy régi Koncz Zsuzsa-dal jutott eszébe, s próbálta elénekelni azt. Ez megfelelő indítása, egyben vissza-visszatérő motívuma volt a végig jó hangulatú, igen kellemes másfél órának. Hajós, aki közönségével kitűnően él együtt, humorista-előadóművésznek sem lenne utolsó. Összekötő szövegei nem hagytak kétséget afelől, hogy agya a többségétől eltérően forog.

Kezdésként a helyszínt egyszerűen fostalicskának nevezte az énekes, majd az utcáról a víztükrön át beszűrődő TDK-felirat láttán egy értelmiségi paródiáját rögtönözve a multik mibenlétéről merengett, hogy aztán nagyképű popsztárt alakítva tömegnek titulálja a közönséget. Egy önironikus entellektüel agymenéseit és az utca emberének szaftos trágárságát megfelelő mértékben ötvöző "kinyilatkoztatásai" nem tévesztettek célt. Nagyobb publicitás mellett akár el is híresülhetne közülük némelyik, például mikor azt találta mondani, hogy harminc fölött az ember nem tudja, dalszövegeit a nemi vágy vagy a társadalomkritika ihleti-e.

A főszerepet azért természetesen a zene játszotta. Igen korán interaktív lett az előadás: a műsort a "Szexplanéta" nyitotta, a néhány számmal később következő "Kerti parti" refrénje alatt már a bemelegített rajongók hathatós segítségét élvezhette Gereben és Hegyi vokálkettőse. A legnagyobb lelkesedés, különösen a magukat az első sorokban gyorsan izzadtra ugráló tinédzserek részéről a "Zazie az ágyban" című, mondhatni klasszikust fogadta, melynek múzsája - Ched Baker: "In your eyes" - is bekerült a repertoárba. Nagy sikert aratott a "Térerő", "A lány, aki csak derékig látszik", s különösen a "Bell", melyben Hajós artikulálatlan hangokat adva rekedtre ordította magát.

A néhány órával korábban még Szigetszentmiklóson fellépő csapat erejéből futotta egy standard blues-ra is, amelyhez Hajós rögtönzött derültséget okozó szöveget, de a Carl Perkins-féle rock`n rollt karikírozó "Cadillac Boogie" sem maradt visszhang nélkül. Az idétlen angolsággal előadott "Hello Tourist" és a programot záró, közönségkedvenc "Veled utazik Zazie" című dalokat pedig ováció fogadta. A megszólalással sem volt gond, leszámítva, hogy néha kicsit gerjedt a felszerelés, illetve Fekete-Kovács trombitája a billentyűk rovására egy picivel többet kapott a keverőpultosoktól, de ezek apróságok. A lényeg: az Emil RuleZ! kilencven percig szórakoztatta rajongóit. Pontosan erről szól a történet.

www.emilrulez.hu

 

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!