Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fesön tívi hangeri (Archívum)
Magyar luxus és magyar egyediség a magyar kábelpiacon
Szerző: I-Web.hu
2003. február 20. 14:26


Egyszerűen azért, mert egyes befektetők profitot szimatolnak benne. Piackutatást is végeztettek, amiből azt a merész következtetést vonták le, hogy Magyarország és Budapest pillanatokon belül a régió gazdasági, kulturális és divatközpontjává válhat. A múlt heti sajtótájékoztatón tulajdonképpen a Fashion TV és a Fashion Hungary Kft. együttműködését jelentették be.

A nyolc hónapja megfogant ötletnek a tévéadáson túl annyi a magyar vonatkozása, hogy a leendő csatornán esténként 19 és 21 óra között majd teret és műsoridőt kap a magyar divat és kultúra. A sajtótájékoztatón Arie Yon-Tov és Varga Krisztina ügyvezető kiemelte, hogy céljuk a kultúra és a divat integrációja, ami mindenesetre érdekes asszociációkra ad alkalmat. Ilyen típusú konkrét műsortervekről ugyanis (mondjuk színházi toalett- vagy operadivat-bemutató, fotózás egy csellóval stb.) nem esett szó.

A műsor március 15-én nagy megnyitóval veszi kezdetét, s a tervek szerint attól kezdve sok magyar divatbemutatót közvetít majd a Fashion TV. Szimpatikus törekvés, hogy fiatal divattervezők számára is lehetőséget kívánnak biztosítani a megjelenéséhez. Zoób Kati arra kérte a tulajdonosokat, hogy fedezzék fel a magyar kreativitást, akik pedig megtehetik (hogy felfedezik őket), azok éljenek a lehetőséggel (vagyis vásároljanak).

Ám a Fashion TV Hungary talán tényleg kinyithatja a világ ajtaját a magyar divattervezők előtt. Akár még egyforma szintre is emelheti a magyar szakmát a nemzetközivel, főleg, ha a nyilvánosság lehetőségével élni tudnak a szakma képviselői. A konkrétumok szintjén maradva: a Fashion Hungary Kft. legalább évi 100 divatbemutató közvetítését tervezi, amelyeket a világ egyéb részein is sugározni fognak. A műsorstruktúra gerincét nyilvánvalóan a Fashion TV nemzetközi divatanyagai adják. A magyar leányvállalat viszont igen ambíciózus, nemcsak zárt stúdiófelvételek sugárzását tervezik, hanem hidakon sőt a víz alatt is terveznek forgatásokat (a legfrissebb búvárruha és neoprén-trend a Hajógyári-sziget csöndes és tiszta öbleiben).

További terveik is igen merészek és többhónapnyi kreatív háttérmunkát sejtetnek. Szeretnének Fashion show-kat és divatsókat bemutatni. Szándékaikban áll különböző divatmárkák bevezetése éppúgy, mint egész estés divatműsorok és party-sorozatok közvetítése. Vállalják a fő divatirányzatoktól eltérő stílek bemutatását is. S az a bizonyos hab a tortán: valóságshow-t is indítanának. Elképzeljük, ahogy Okit, Évit vagy Pongót ráveszik, hogy talpig Armaniban induljanak rá egy szabász-varrász tanfolyamra a Singer varrógépen - tényleg szédítő perspektívák előtt állunk.

A Fashion Hungary Kft. és a sajtótájékoztató háziasszonya Horváth Éva (szerencsekerék-skandináv lottó) a cég arculatával kapcsolatban megjegyezte, hogy a Fashion TV a luxus, az egyediség megtestesítője, és ezt szimbolizálják a tévécsatorna logójában látható gyémántok. (Kíváncsian várjuk a jelentkező hirdetői csoportokat: kínai piac, Adios, Miké és tsai.)

A tudósító persze elgondolkodik. A legfrisebb KSH-adatok és gazdaságkutató-marketinges felmérések is változatlanul azt mutatják, hogy a régióban a magyarok költenek szinte a legkevesebbet ruházkodásra. Ám a Párizsi Divat Intézet legfrissebb jelentéséből is az derül ki, hogy míg az európaiak a hetvenes években átlagosan jövedelmük 7,5 százalékát költötték ruházkodásra, ez az arány 2002-ben már csak 5,4 százalékos volt. Mi magyarok cipőt évente jó, ha egy pár újat tudunk venni. Azt legalább majd láthatjuk, milyent nem veszünk.

A cikk elkészítéséhez nyújtott segítségéért köszönetet mondunk Szabó S. Gergőnek

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!