Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Sramli és éter (Archívum)
A Rascher Szaxofonzenekar vendégjátéka
Szerző: H. Magyar Kornél
2003. március 25. 10:00


A tisztán szaxofonok alkotta zenekarok csak az utóbbi egy-két évtizedben terjedtek el, de máris óriási népszerűségnek örvendenek. A hangszercsalád a basszusszaxofontól egészen az éterien magas hangú és különleges felkészültséget igénylő szopraninó-szaxofonig terjed, így valóban teljes zenekari darabok alkalmazhatók a modern fúvóshangszerből álló kamaraegyüttesre.

A Rascher Szaxofonegyüttes sikerének titka alighanem abban rejlik, hogy játsszák akár Bach legmagasabb igényű kamaraműveit, hangzásuk révén mindig ezzel együtt idézik azt az életvidám és joviális hangulatot, ami leginkább egy tűzoltózenekar sajátja. A kettő párosítása egy időben, a kissé melodramatikus atmoszféra, amit a barokk zene girlandjai egy altszaxofon keserves hangján árasztanak – mindez olyan összetett élmény, ami önmagában megéri, hogy meghallgassuk a Rascher zenéjét. Az együttes nagyrészt ilyen átiratokat ad elő, ám repertoárjukon nemcsak a barokk nagymesterek művei, a romantika slágerei találhatók meg, hanem a mai zeneszerzők kifejezetten szaxofonra írt darabjai is.

Különösen egyéni a Rascher hangzása, amikor az úgynevezett minimal art stílusában írott zenéket adják elő: a csupán néhány másodperces dallamtöredékek végtelen ismételgetésével, apró variációival felépülő minimálzene sámándobok monotonitására emlékeztet, mégis tudjuk: a modern városi kultúra közegében fejlődhetett ki, amelynek lüktetését rendkívül intenzív művészi formában fogalmazza meg, és ez nagy hatást gyakorol a hallgatóra.

A Rascher Szaxofonzenekar budapesti koncertjének ilyen izgalmas epizódja lesz Steve Reich New York Counterpoint című darabjának előadása. A kortárs zenei blokkot Bach, Grieg és Brahms műveinek szaxofonátiratával keretezi a színvonalas műsor.

www.festivalcity.hu

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!