Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fliegauf-komplexus (Archívum)
A titkok filmje a szemlén
Szerző: I-Web.hu
2003. február 4. 11:13


(komplexus lat tudatalatti, elfojtott vágyak, elképzelések és a velük kapcsolatos gátlások összessége - Bakos Ferenc: Idegen szavak és kifejezések kéziszótára)

Ezt kéne tenni. Farba rúgni a szennyest, lekaparni a mozivásznat, hogy tűnnének el róla a gyorsan elfelejtett képsorok dögjei, kaparni az olcsó nimbuszt, a tarthatatlant, hogy fehér legyen megint. Engedni, hogy az újra-szépre jöjjön az új.

Közeli arcokat érteni meg, hadd rázzák meg azt, amit otthon hagyni könnyebb volt (neokövetelmény), mert a szemünket indultunk szórakoztatni gyávaságból, és semmi mást. Figyelni, érteni, szomorúnak lenni, hagyni magunkat csodálkozni, elengedni, megszűrni azt, amit a retina érzékel, mert az csak kép, képek sora. Tudsz ilyet?

A szóból se érteni néha, pedig figyelek (figyelsz te is) - a hangalakra. Nem elég, hát nem elég. Gyáva itt mindenki, a füle csukva, a szeme csukva, csak ismerősöket hajlandó észrevenni, csak az ő hangjukat hallja, néha a gépzajokat is, de soha egy más ember neszezését - milyen sokan vagyunk érdektelenek egymásnak?

"Oly korban éltem én e földön..." Tényleg? Magadat csapod be. Itt van minden, lehetne egyszerű, nyisd ki a szemed, vedd észre a sorsát rejtőt, az eddig-arctalant, túrj be a tömegbe. Minden van, ami esetleg hiányozhat otthon: életöröm, kitartás, könnyek. Meríts magadnak, nem kerül semmibe, csak nyisd ki a szemed. Felejtsd rajta valakin, vedd észre - látod, mosolyog. Ő pedig sír. Egy másik veszekszik, egy flegma harmadikkal. Nekik ott titkuk van.
Ebből körülötted sok van.
Rengeteg.
Rendezte Fliegauf Benedek.

Forgatókönyv: Fliegauf Benedek, dramaturg: Sós Judit, operatőr: Lovasi Zoltán, zene-látvány: Raptors' Kollektíva, vágó: Fodor Lili, hang: Zányi Tamás, gyártásvezető: Stalter Judit, producer: Muhi András, szereplők: Braun Rita, Csonka Barbara, Lipcsei Edit, Mészáros Katalin, Sós Ilka, Thurzó Barbara, Vörös Katalin, Dióssi Gábor, Kenyeres Bálint, Mátyássi Félix Péter, Pfenig Péter, Szakács Lajos, Tamás Márton, Dr. Vitanovics Dusán, Ziffer lászló, Széphelyi Juli, Szoljer Fanni, gyártó: Inforg Stúdió, támogató: MMK, NKÖM, 2003, színes, 95 perc, 35 mm

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!