Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Komoly zenebohócok víkendje (Archívum)
Hét végi koncertek a fővárosban
Szerző: H. Magyar Kornél
2003. január 30. 16:56


Január 31-én Tabányi Mihály idézi fel legsikeresebb saját slágereit. A harmonikakirályt – ahogy Kodály Zoltán címezte játékát hallgatva – ma is sokan ismerik, az 50-es években viszont a szórakoztató zene első számú sztárja (akkor csak „kedvence”) volt. A BM Duna Palotában esedékes koncerten egy másik nagy öreggel, Pege Aladár bőgőművésszel közösen eleveníti fel a régi slágerek hangulatát. Tabányi ma is virtuóz mestere hangszerének, mint annak idején, ő volt a harmonika első komoly magyar művésze.

Február 1-jén, szombaton a fiatal zenészek nyitják a maguk báli szezonját a Millenáris Parkban. Este kilenctől Monori András mutatja be új formációját, az Artcolor Triót. Aki nem hallotta még Monori nevét, jobb ha most megjegyzi: kevés olyan hangszer létezik, amihez a tehetséges zenész ne értene. Fő terepe a fúvósok világa – a bolgár népi furulya, a kaval egyik legjobb magyar művésze –, de különösen a Banán Klubban és a Bárka Színházban futó zenés darabok szerzőjeként néha maga is játssza az összes szólamot – egyszerre. A háromtagú Artcolor sem szűkölködik a zenei ötletekben, humorban – jó, igényes és szórakoztató zene egyszerre.

Február 2-án, vasárnap este a Yengibarian Trió veszi át a Millenáris Fogadójában a hangot. A fiatal, örmény származású harmonikavirtuóz a fent említett Tabányi méltó utóda, aki remekül ötvözi az argentin tangót saját szülőföldjének népzenei dallamaivel. Triójának tagjai (Botos József – gitár, Egri János – nagybőgő) a magyar dzsessznek abba a körébe tartoznak, amelyik rácáfol minden hagyományra: ugyanis minél fiatalabb, annál tehetségesebb. Dinamikus, feszes tempójú szerzemények, vidám hangszeres párbeszédek várhatóak Yengibarianék koncertjén.

Február 3-án, hétfőn kilenctől a sikercsapat Emil.Rulez! ad koncertet – szintén a Millenáris Fogadóban. A három facér, Winkler, Eldée és Jules szeret dicsekedni két állandó közreműködőjükkel – Bruzsa Gábor gitárossal és Fekete Kovács Kornél trombitással –, akik a zenekarvezető Winkler szerint „még zenélni is tudnak”. Az együttes nem tagadja, hogy tagjai részeges bulikon kovácsolódtak eggyé – a zene is farsangi hangulatú… Ahogy a bölcsesség tartja: sörtől álmos vagy, bortól szomorú, pálinkától buta. Az aranyszabályt furán boncolgatja, elemzi az Emil.Rulez! zenéje, és közben kitűnően szórakoztatja – szintén nem feltétlenül színjózan – közönségét.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!