Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kannibalisztikus lakoma (Archívum)
Új Frenák produkció a Trafóban
Szerző: Albert Mária
2003. január 27. 14:53


Ebben az évadban a harmadik budapesti  Frenák bemutató látható. A társulat  eddig talán legismertebb produkciója a Tricks & Tracks, és a KáOsz után Frenák a Lakoma című darabját is a Trafó Kortárs Művészetek Házában adják elő pénteken és szombaton este. A Lakomában a szexuális izgalom, és a fantázia pajzánsága áll a középpontban.

A nagy dorbézolás egy vég nélküli egymásba fonódás: a szereplők szinte egymást falják fel.  "Testünk és lényünk kincstár, mely az anyagok, terek, testek és illatok érintkezéséből születő emlékeink lenyomatát őrzi"  - mondja Frenák Pál. Semmi sem az, aminek látszik, mindennek kettős értelme van. Az áldozat támadóvá, a támadó pedig áldozattá válik - és ez vezet el a végkifejlethez. A darabban egymás után lép színre a tizenegy szereplő, mindegyikük megdöbbentő külsővel.

Az előadói gárda sokszínű: két lány a nőiesség megtestesítőjeként szerepel, jelenlétük felkavarja a hangulatot. Frenák Pál (szokás szerint) váratlanul tűnik föl a színpadon, s mindig rövid időre. Táncát a jelbeszéddel kombinálja. Az egyik férfi táncos a legsokkolóbb jelenet részese, akrobatikus kötéltánca hatalmas élmény.

/Sándor Kata felvételei/
A két zsiráf is komikus szereplője az előadásnak.
Mindannyiszor a káosz közepén jelennek meg. Beléptükkor a szereplők viselkedése megváltozik, a zene könnyedebbé válik, játékká alakul a cselekmény. Sokszor átballagnak a színpadon, mindenkit végigmérnek, megbökdösnek, a táncba ritkán szállnak be, megmaradnak külső szemlélőnek. Bravúros a befejezés, amikor a néző azt hiszi, hogy vége a darabnak, ő is szereplővé válik. A táncosok partnereként, ő is a színpadra kerül, Frenák ezzel sugallja, hogy ez a mi "Lakománk".

Koreográfus: Frenák Pál
Zene: François Donato
Előadók: Lisa Kostur, Juhász Kata, Miguel Ortega, Csabai Attila, Frenák Pál, Gergely Attila, Gergye Krisztián, Dirk Schambacher, Püski Klára, Takátsy Péter, Zambrzycki Ádám

httt://www.trafo.hu
http://www.ciefrenak.org/
 


 

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!