Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Felemelő Liszt előadás (Archívum)
Elismerően méltatja az amerikai sajtó a BFZ koncertjeit
Szerző: Albert Mária
2003. január 22. 14:42


Már a floridai hangversenyekről beszámoló kritikák
is a világ legkiválóbb együttesei közé sorolták Fischer Iván zenekarát. Amerika vezető napilapja a New York Times pedig a Fesztiválzenekar két Carnegie Hall-beli koncertje előtt nagy interjút jelentett meg Fischer Ivánnal, majd január 20-i számában az USA egyik legtekintélyesebb kritikusa Paul Griffiths részletes elemzést közölt a két hangversenyről: "Hatalmas, erőteljes és szépséges - ezek a szavak jutottak eszünkbe a Budapesti Fesztiválzenekar és zeneigazgatója Fischer Iván szerdai és csütörtöki koncertjei után a Carnegie Hall-ban. Minden hangszer minden egyes hangját hallani lehetett az  előadásban, amelyben az árnyalatok, színek és a jelentések iránti hihetetlen érzék is megnyilvánult. Ez a minőség azt bizonyította, hogy a muzsikusok tökéletes együttzenélése csak akkor lehetséges, ha olyan karmesterrel dolgoznak, aki legalább olyan odaadással viseltetik a koncert iránt, mint a zenészek."

Az amerikai főváros világhírű koncert-termében, a Kennedy Központban adott hangversenyről a Washington Post "Felemelő Liszt előadás" címmel számol be. A kritikus bevallja, hogy korábban nem rajongott Liszt stílusáért, de a Fesztiválzenekar produkciója előtt neki is fejet kellett hajtania.
"Micsoda gazdag, káprázatos előadást hallhattunk Fischer csapatától, akár a fafúvósok fényes tisztaságára gondolunk, akár a rezek erőteljes, de sohasem erőszakos hangzására vagy a vonósok melegségére, mintha csupa közösségbe fonott szólistából álltak volna, akik a közös ügynek rendelik alá sztár voltukat."

A turné sikerét mutatja, hogy a floridai Miami-ban 2005-ben nyíló új koncertterem felajánlotta Fischer Ivánnak és zenekarának egy évenkénti kéthetes saját fesztivál rendezésének lehetőségét, a Carnegie Hall újabb vendégszereplésre hívta meg a zenekart, a Columbia Artists ügynökség
pedig máris újabb turnéra szerette volna lekötni a BFZ-t, bár ennek az együttes nemzetközi kötelezettségei miatt legkorábban 2005/2006-ban tud csak eleget tenni.

Vasánap, hétfőn és kedden este már ismét Budapesten játszik a zenekar. "Minden idők legjobb felvétele" - írta a rangos International Piano Quarterly az USA-ban élő orosz származású, Alexander Toradze Philipsnél megjelent Prokofjev lemezeiről. Ő, azaz korunk talán legkiválóbb Prokofjev interpretátora lesz a monumentális II. zongoraverseny szólistája a Zeneakadémián. A koncertek karmestere a világhíru Järvi család legfiatalabb tagja, Kristjan lesz.

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!