Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Csodafelnőtt (Archívum)
Hauser koncert a Zenekadémián
Szerző: Albert Mária
2003. január 22. 12:29


"Itt aztán nem kellett hiányolni a finoman csengő, érzékeny billentést: ez mindvégig jellemezte Hauser Adrienne zongorázását" - írta legutóbbi hangversenyéről a kritikus. Valóban, Hausert művészi és emberi kérdésekben is az érzékenység vezérli.  1998-ban például azért alapította meg aTiszadobi Zongorafesztivált, hogy valamit visszaadjon annak a vidéknek, amely kisgyermek korában oly  inspirálóan hatott rá. Hogy a fővárostól távol élő, és ezért kulturális hátrányban lévő emberek, akik pedig igényelnék a minőségi kultúrát, hozzájussanak zenei élményekhez.

A zongora ünnepe keleten - így nevezte Hauser augusztusi öt-hat napos koncertsorozatát, amely öt év alatt  nemcsak a nemzetközi zenei élet elismerését nyerte el hanem a Henry Ford díjat is. A Zongorafesztiválnak jelenleg is művészeti igazgatója. Korábban Kocsis Zoltánnal (aki ekkor a férje volt) létrehozott egy alapítványt a tehetséges gyerekekért Mátészalkán, ahol minden évben jótékonysági koncertet ad. Mátészalka városa és Tiszadob díszpolgári címmel ajándékozta meg a térségért tett művészeti tevékenységéért.

Hauser részt vett több mesterkurzuson, Párizsban Yvonne Leféburenél, majd Sebők Györgynél képezte tovább magát. Fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Bartók Fesztiválon, az Interfórumon, a lengyelországi Chopin, a budapesti Fazioli és a svájci Bellerive fesztiválokon. Koncertezett Anglia, Németország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Svájc, Bulgária, Franciaország, és India nagyobb városaiban. Ebben a szezonban a Prágai Szimfonikusokkal dolgozik, Párizs, Stuttgart, Kairó és Alexandria, Franciaország várja vendégjátékát, a Miskolci Opera Fesztiválon a tervek szerint Sass Sylviával lépföl.

Január 23-án Chopin noktürnökből és mazurkákból ad válogatást, majd a Cisz-moll (Op. 64 No.2) és a Desz-dúr keringő  (Op.64. No.1), végül az Andante spianato et Grande Polonaise brillante (Op. 22) hangzik el. "Hauser játéka a plasztikus dallamjáték ízléssel formált és igényes Chopin előadások alapjává vált" - állapította meg méltatója. A közönség ezzel a finomsággal és ízléssel találkozhat a Zeneakadémia Nagytermében.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!