Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Akarsz-e játszani... (Archívum)
Sas Tamás: Szerelemtől sújtva
Szerző: I-Web.hu
2003. január 21. 14:00


Jó volna valami végtelenül okos mondatot írni már az elején. Elemző jellegűt, velőst, szárazat, hogy megmutassa, ez itt kérem egy film, a jobbik fajtából, tessék elmenni megnézni a moziba. Írni egy kifejező kijelentést, kifejteni, majd lezárni, és nem bevallani, hogy mennyire érzelemvezérelt az ember, hogy mennyire könnyű manipulálni, könnyű vele (el)bánni.

A Pokol tüzében fogsz égni egy életen át. Ez rá van írva a meghívóra, meg az is, hogy Sas Tamás új filmje: Szerelemtől sújtva. Főszerepben Kovács Patrícia. Az nincs odaírva, hogy tessék vigyázni, kegyetlen előadás, jól megtámadjuk Önt és igen tisztelt lelkivilágát, kedves néző. Nincs odaírva, hogy ha most bejön, akkor villanyoltástól villanykapcsolásig össze fogjuk zárni egy fiatal nővel, aki szenved, mert a nevelőapja szeretője, és gyakorlatilag semmi más. Nincs odaírva, hogy gyereknek nem kéne, mert nem érti, vagy hogy ha párban jön (kedvesével, barátjával), esetleg nem lesz olyan rossz hazamenni, ha egy szót is szólhatunk. Annyi sincs írva, hogy dráma.

A Pokol tüzében fogsz égni egy életen át. Rendezte Sas Tamás, aki a Presszót is. Tíz perc után a hasonlóság nyilvánvaló. A néző szeme, a kamera, be van zárva egy lakásba, a harmadikon, a Szív utcában, egy Éva nevű lánnyal - otthon töltött idejének így minden perce közvetlenül a tiéd is. Telefonál, vár, főz, szobabiciklizik, beszél magában, történnek a dolgok sorban, egymás után. Foglalj helyet, ismerd meg Évát. Ez a Sas-stílus.

A Pokol tüzében fogsz égni egy életen át. A képen mindig csak Éva van, partnere néha egy emberi hát, valaki hangja a rögzítőn, az ajtón túlról, a telefonban, vagy egyszerűen csak a telefoncsörgés a partner - az igazi, hétköznapi magány és sóvárgással teli szenvedés. Azonosítható ember (szereplő) Éván kívül nincsen, kénytelen vagy vele foglalkozni, össze vagytok zárva a lakásban. Nyomorult, kiszolgáltatott Big Brother vagy, figyelésre kárhoztatva. És megszereted Évát. Aggódni kezdesz érte.

A Pokol tüzében... Már jóval a vége előtt tudod, mit jelent az a mondat. Legszívesebben mondanál valamit, vigasztaló-bölcset, felnyitnád a fiatal nő szemét, akiért ennyi néma figyelés után már felelősséget érzel. Hagyd a francba, nem éri meg, szép vagy, szeress mást - mondanád, de csak figyelhetsz. Nem is szavazhatsz, hogy a gonosz legyen a kieső. Az más valóság(show).

Ez kíméletlen játék. Akarsz-e játszani?

Szerelemtől sújtva, színes, magyar film
Szereplők: Kovács Patrícia, Máté Gábor
Írta: Can Togay, Sas Tamás
Rendezte: Sas Tamás
Hazai bemutató: 2003. január 23.
Forgalmazó: Budapest Film
Játékidő: 94 perc

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!