Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
BB kontra BY (Archívum)
A nagy táncos mindent lát
Szerző: Albert Mária
2003. január 15. 14:31


Bozsik Yvette rendező-koreográfus ezúttal nem a teátrális elemeket helyezte a középpontba, nem ötvözte a színházi elemeket a tánccal, nem szerepeltetett színészeket. Csak táncot ígért. A letisztult mozdulatok mellett pedig az előadásban szereplő hat művész személyiségére, annak bemutatására és feltárására építette az előadást. Ezúttal a háttérben maradt, "csak" provokálni akarta őket. Hősei maguk az előadók, akik a próbafolyamat elején pszichiáter segítségével különböző szituációs gyakorlatokat végeztek, emellett pszichológiai tréningeket alkalmaztak. Eldöntötték, vállalva a nyilvánosságot, bepillantást engednek mindennapi életükbe, problémáikba, intimebb helyzeteibe. Hát persze, hogy ismerős. Akár a Big Brother fenegyerekei!

A Csoportterápia helyszíne egy félkör alakú, fehér paravánnal keretezett üres tér. Kelléke hat fehér szék. Egyesével megérkezik a hat kliens. Leülnek, majd a közönség felé fordulva egyenként bemutatkoznak, és egy-két (gondolom) számunkra fontos információt mondanak el magukról.  Az egyik imád táncolni, a másik a szexet imádja, a harmadik fiú a barátjával él, a negyedik hirtelen haragú, az ötödik imádja a néptáncot, a hatodiknak van két "tökjófej" gyereke. Megjegyezzük: az előadás hátralévő részében mindezekre semmiféle utalás nem történik.

Aztán megszólal az igen hatásos és kifejező, főként latin ritmusokat és dallamokat idéző zene és elkezdődik a tánc. Később a háttérben, a vászonra vetítve megjelennek a táncosok felnagyított arcképei. Mostantól élnek a vonalak. Lehet szavazni.  Hat önmagát megmutatni kívánó szereplőre várunk, hat különböző karaktert akarunk felismerni, sorsokat és személyiségeket szeretnénk látni. Szimbólumai, fergeteges szólórészletei, fantasztikus ötletei vannak az előadásnak, ám míg a Big Brother ház lakói sorra visszaigazolják egyéniségüket, a Csoportterápián résztvevők többé-kevésbé felismerhetetlenek maradnak. Vati Tamást azért bent tartjuk.

Bozsik Yvette
Csoportterápia
(A perverzió démona)
Koreográfus:Bozsik Yvette
Szereplők: Jantner Emese, Krausz Alíz, Lisztóczki Hajnalka, Tokai Tibor, Vati Tamás, Vislóczky Szabolcs

Előadások:január 15, 16, 17, 18, 19-én 19 órakor

 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!