Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Képekben mesélnek (Archívum)
Két kiállítás a budapesti Goethe Intézetben
Szerző: I-Web.hu
2003. január 8. 13:47


Mi is lehetne kellemesebb ezeken a zord napokon, mint elüldögélni egy régi idők hangulatát idéző kávézóban, forró habos kakaót vagy teát szürcsölgetve? Üvöltő háttérzene nélkül olvasgathatjuk kedvenc folyóiratainkat, a hetilapokat, napilapokat. Sőt, válogathatunk a német lapok között is, hiszen a kávézó a német kulturális központ mellett működik, s igény van ezekre. Mindemellett, azért is érdemes ide benézni, mert mindig más kiállításnak ad otthont a kávézó.

Ezúttal Ady Endre 125. születésnapjának alkalmából tekinthetjük meg Székely Aladár Ady-portréit. A fényképeket, melyek fotóesszéként a Három Holló folyóirat negyedik számában jelentek meg, a Petőfi Irodalmi Múzeum bocsátotta rendelkezésükre. A képek szépségük és békés hangulatuk ellenére sem tudják elleplezni azt a feszültséget, izgatottságot és fájdalmat, amit a költő sugároz magából. Ady tekintete sok mindent elmond, verseit felidézve és közben őt nézve talán a legsikerültebb Ady-"fordításokkal" találjuk szemben magunkat: méghozzá mindannyiunk által beszélt nyelven, a látásén. (Nyitva január 31-ig, Goethe-Institut Inter Nationes, Café <eckermann> 1061 Bp. Andrássy út 24. Tel.: 269-2542)

A Goethe Intézet galériáján pedig az 1962-es születésű Tom Siegmann, a magyar romák világával foglalkozó hamburgi festőművész munkáit tekinthetjük meg. A kiállítás címe, a Vándorló víz a romák kultúrájának sajátosan nomád jellegére utal: ők a haza és a gyökerek fogalmát máshogy értelmezik. Fontos témát érint a művész, hiszen az európai népek életében mindig is ambivalens volt az idegenekkel szembeni magatartás. Elgondolkodtató és figyelemfelhívó jellegük is van az alkotásoknak, nem engedik, hogy feledésbe vagy akár csak az érdektelenség szintjére süllyedjen ez a probléma. Kérdéseket vetnek fel, amelyekkel szándékuk, hogy elindítsanak egy új párbeszédet, ami az európai népek együttélésének szempontjából égető fontosságú. (A kiállítás megtekinthető január 18-ig.)

http://www.goethe.de/ms/bud/unindex.htm

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!