Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból (Könyvajánló)
145x215 mm, 376 oldal, ára: 2.990,-Ft
Szerző: Papirusz
2009. november 2. 11:19
Vujity Tvrtko: Menekülés a pokolból

Vujity Tvrtko lebilincselően izgalmas könyvének segítségével megismerheti a szomáliai fiatal menekült lány, Németh Szamira torokszorítóan szép történetét. A lányét, akinek a véres polgárháborúban megölték magyar édesapját és testvéreit; akit szülőhazájában megaláztak és meggyaláztak, lelkét megsebezték, testét késsel vagdosták; és akit végül Tvrtko családja fogadott be.

Megtudhatja, hogyan készült Veszprém kézilabdacsapata a sorsdöntő meccsére úgy, hogy néhány nappal korábban meggyilkolták az együttes egyik legjobb játékosát. Marian Cozma halála után Tvrtko kutatni kezdte a magyar sport-tragédiákat. A tények, számok, adatok döbbenetes eredményt mutatnak: az a csapat, amelyik elvesztette válogatott szintű sportolóját, mindig, minden alkalommal megnyerte következő mérkőzését, olykor teljesen esélytelenként is. Ez a gyász, a fájdalom mindent elsöprő ereje!

A könyv lapjain keresztül beleshet az igazi földi pokolba: 2004. szeptember 1-jén csecsen terroristák túszul ejtettek egy egész iskolát Beszlánban. A több mint ezer gyereket, szülőt és tanárt bezárták, majd három napig fogva tartották az 1. Számú Általános Iskola tornatermében. Apró amatőr kamerájával Tvrtko elutazott Csecsenföldre és Beszlánba, hogy elmesélhesse minden idők legtragikusabb túszejtési akciójának megrázó történetét.

Megismerheti az asszony titkát, akit negyvenhat évig csak úgy hívtak: az "Ismeretlen B személy". A pompázatos Emirátusokon keresztül eljuthat Afganisztánba, majd ellátogathat egy lakatlan szigetre is.

Kalandozzon Tvrtkóval a Föld körül, Fekete-Afrikától az Angyalok Városáig, Veszprémtől Csecsenföldig.

www.alexandra.hu
 
 
Jelenleg 0 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés