Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A Miskolci Nemzeti Színház művészei a Bartók + Bécs Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon (Esemény-tár)
Szerző: Papirusz
2009. június 12. 08:59
A Miskolci Nemzeti Színház művészei a Bartók + Bécs Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon

Miskolc város egyik legnagyobb kulturális eseménye, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál kilencedik nyitóhangversenyére került sor tegnap, június 10-én. Az Operafesztivál eseményei nagy örömünkre újra felpezsdítik a várost, és így természetesen a színház, valamint művészeink életét is. A Miskolci Nemzeti Színház büszke arra, hogy részese lehet ennek a nagyszabású programsorozatnak, legyen szó akár technikai, akár művészeti közreműködésről. A fesztivál közönsége számos művészünkkel találkozhat a fesztivál programjain.

A nyitó- és záróhangverseny rendezője Halasi Imre, színházunk igazgatója, és rendre felbukkannak az fesztivál külső helyszínein a miskolci teátrum művészei is: Seres Ildikó, Varga Andrea, Vida Péter, Molnár Erik, Irlanda Gergely, valamint a színház zenekarának tagjai és Váradi Katalin zeneigazgató. Az énekkar pedig – Regős Zsolt karvezető irányításával – felkérést kapott a június 16-i Beethoven-emlékkoncerten történő közreműködésre a Miskolci Jégcsarnokban. És természetesen az idén alakult tánctagozat tagjai sem hiányozhatnak a fesztiváli forgatagból: Kozma Attila koreográfiájában utcatáncot mutatnak be minden nagyszínházi előadás előtt fél órával, valamint részleteket a Divertimento Mortale című táncjátékból június 16-án, a Városház téren.

Az alábbiakban egy összeállítást találnak az Operafesztivál azon eseményeiről, melyekben színházunk művészei is részt vesznek.

 

Június 10. 20.00 Nagyszínház

Nyitóhangverseny

Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar és Miklósa Erika hangversenye. Vezényel és zongorán közreműködik: Stefan Vladar

Műsorvezető: Kulcsár Imre

Rendező: Halasi Imre

 

Június 14. 16.30 Minorita templom

Bécsi Klasszikusok egyházi zenéje

A Szent Ferenc kórus és a Fráter Gimnázium énekes szólistáinak koncertje

Vezényel: Regős Zsolt és Simonné Lichy Ágnes

 

Június 15 17.00 Városház tér

Egy óra Bartókkal

Játék és muzsika 60 percben Közreműködik a Theater Brass rézfúvós quintett. Játékvezető: Regős Zsolt

 

Június 16. 17.00 Városház tér

Bécsi dallamok 4x4 húron

Könnyed bécsi melódiák és Haydn, Mozart, Beethoven klasszikus vonósnégyesei hallhatók zenekarunk tagjainak, Zabolutniuc Carlának, Mezei Máriának, Tóth Tamásnak, valamint Szabó Zsófiának a tolmácsolásában

 

Június 16. 18.40 Városház tér

Best of Mozart

Mozart legnépszerűbb operettjeinek áriáit Trubin Beáta, Herczenik Anna, Cseh Antal és Boncsér Gergely énekli. Zongorán kísér: Váradi Katalin

Herczenik Annát legutóbb a Pillangókisasszony címszerepében láthatta a miskolci színház közönsége, de volt Antonia a Hoffmann meséiben, Micaela a Carmenben, és Adina a Szerelmi bájitalban is. Cseh Antalt szintén nem ismeretlen a miskolci közönség előtt: az elmúlt évadban A sevillai borbély Figarójaként lépett színpadra. Boncsér Gergely színházunk tehetséges fiatal énekkari tagja jelenleg az Operaház ösztöndíjasa. Trubin Beáta több nemzetközi verseny sikeres résztvevője, közönségdíjat és I. helyezést nyert a németországi Erika Köth énekversenyen, valamint a luxemburgi V. Nemzetközi koloratúr-énekverseny döntőjének közönségdíjasa.

 

Június 16. 19.30 Városház tér

Mozart: Divertimento Mortale

A táncjáték 2003-ban a „Bartók+Mozart” Operafesztivál és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként készült. Az Operafesztivál közönsége most ebből láthat részleteket Majoros István, Bocsi Eszter és Lukács Ádám előadásában. Koreográfus: Kozma Attila

 

Június 17. 17.30 Városház tér

Theater Brass koncert

A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának fúvósaiból alakult együttes vezetője Gál Péter, zenekarunk trombitása.

Június 17. 22 óra Déryné-park, Fesztiválkocsma

Légyott – B. Artók + B.Écs válságtanácskozása

A Légyott imélart antológiasorozatának kilencedik kötetéből Seres Ildikó és Vida Péter ad elő részleteket.

 

Június 18. 17.00 Városház tér

Leggiero és a Four Mothers

A jól ismert miskolci Leggiero vendége a győri Four Mothers énekegyüttes: Gál Anikó Karsai Klára, Skoff Zsuzsanna és Zalay Lídia. A Leggiero tagjai: Molnár Erik, Irlanda Gergely és Boncsér Gergely. Az együttes vezetője Regős Zsolt.

 

Június 20. 18.00 Városház tér

Bécsi operettek, musicalek

A bécsi operett klasszikusaitól és a népszerű szerzőpáros Lévay-Kunze musicalsikereiből hangzanak el részletek. Az előadók között – Bot Gábor és Fábián János mellett – megtalálhatjuk a Miskolci Nemzeti Színház művészeit is: Seres Ildikót, Varga Andreát és Molnár Eriket is.

 

Június 20. 21.00 Herman Ottó Múzeum (Görgey u. 28.)

Az én kis éji zeném

A „Kis szeptim” együttes koncertje.

Az együttest a Miskolci Nemzeti Színház fafúvós szólamvezetője, Lendvai Péter hozta létre a színház zenekarának tagjaiból 2004-ben. Ezen az estén a bécsi klasszikusok és Johann Strauss művei mellett Lendvai Péter legújabb szerzeménye is felcsendül.

 

Június 21. 19.00-20.00 Hősök tere

Keringőző Miskolc

A Miskolci Nemzeti Színház zenekara „Bécsi vér” címmel ifj. Johann Strauss polkáiból, keringőiből ad koncertet, és várja Önöket egy közös keringőzésre. Vezényel: Váradi Katalin.

 

Június 21 19 óra Nagyszínház

Záróhangverseny – „Bécs Gála”

Közreműködik: Ingrid Kaiserfeld, Rácz Rita, Komlósi Ildikó, Otokar Klein, Sebestyén Miklós, a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Carlo Montanaro

Műsorvezető: Farkas Erika

Rendező: Halasi Imre

 

Utcatánc

A Miskolci Nemzeti Színház tánctagozata bécsi zeneszerzők dallamaira készített koreográfiákat mutat be a nagyszínházi előadások kezdete előtt fél órával a színház jegyirodája mellett. Koreográfus: Kozma Attila

 

Ki nyer ma?

Aki kérdez: Regős Zsolt

Június 14. 17.30-kor és 21-én 17.40-kor a Városház téren

 

 

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés