Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Louis de Berniéres: Don Emmanuel háborúja (Könyvajánló)
avagy dél-amerikai exodus
Szerző: Papirusz
2006. október 5. 22:21
Louis de Berniéres: Don Emmanuel háborúja Politika, szex, misztikum, erõszak és humor minden mennyiségben.

Az elkényeztetett és gõgös Dona Constanza el akarja vezetni a folyót, hogy megmentse az úszómedencéjét a kiszáradástól, ezért összeütközésbe kerül a helybéliekkel. A csetepaték komoly csatározásokká fajulnak, még a gerillák is belekeverednek, így a kormány kivezényel egy katonai osztagot, élén a kövér, brutális és ostoba Figueras tábornokkal.

Bár a kormányhadsereget hol ragályos röhögõgörcs-rohamok gyötrik, hol titokzatos macskahordák keserítik meg az életüket, a falubelieknek menekülniük kell, ha el akarják kerülni a kínzásokat és az értelmetlen erõszakot.

Felkerekednek, hogy új életet kezdjenek az Andokon túl és megteremtsenek egy életvidám civilizációt. Az út azonban a reményteljes jövõ felé dzsungelen, taposóaknákon, kínzókamrákon át vezet.

Több szálon futó, dél-amerikai hangvételû regény misztikus realizmusával Gabriel García Márquezt juttatja eszünkbe. Don Emmanuel háborújában jól megfér egymással a valóság és a szürrealizmus, a macho és a matriarchális világ, a katolikus szent és az õsi istenség.

A szerzõrõl:

Louis de Berniéres 1954-ben született Londonban. Volt katona, kertész, motorosfutár, autószerelõ, majd lediplomázott. Elsõ irodalmi díját a Don Emmanuel háborújával nyerte el. A Corelli kapitány mandolinja címû regényét több mint 30 nyelvre lefordították, és filmet is készítettek belõle.

www.tericum.hu

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés