Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Frau Thomas Mann. Katharina Pringsheim élete (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. május 3. 20:38

?Frau Thomas Mann? - így írta alá valamennyi asszonykorában írt levelét Katia Mann, a világhír? író mellett élethosszig h?en kitartó feleség. Igaz, ez a névválasztás nem volt szokatlan akkoriban, Katia Mann esetében mégis többr?l van szó: ? tudatosan, vállaltan határozta meg önmagát férje nevével és állította egész életét Thomas Mann szolgálatába. Inge és Walter Jens ennek a különleges asszonynak az életét mutatja be számos, eddig ismeretlen dokumentum felhasználásával. Betekintést nyerünk Katia és anyja, Hedwig Pringsheim kapcsolatába, Katia családi viszonyaiba. Megismerjük a nagypolgári, értelmiségi Pringsheim családot, akiknek liberális, felvilágosult gondolkodása kés?bb er?sen érezteti hatását a Mann család hétköznapjain, a gyerekek nevelésén, és kiderül az is, hogy a Mann gyerekek, Klaus, Erika, Golo, Monika és Elisabeth rendkívüli íráskészsége nem kizárólagosan apai örökség.

Katia nagyon erős asszony volt, rendkívül intelligens, nagyvonalú, ragyogó író, aki szinte arra született, hogy Thomas Mann társa legyen. Nyitott volt a világra, erőteljes, energikus, éppen ezért gyakran ő hozta meg azokat a praktikus döntéseket, amelyek a Mann-család egész életét befolyásolták. Katia Mann Thomas Mann érdekében rendezte be az életét, de semmit sem adott föl önmagából. Megmaradt önálló személyiségnek, megőrizte szuverenitását és lénye lenyűgöző eredetiségét. A szerző-házaspár sok szeretettel és empátiával - ráadásul nagyon olvasmányosan - megírt könyvéből egy nagyszerű, nagy formátumú ember portréja rajzolódik ki.

Inge Jens 1927-ben született Hamburgban. Számos kultúrtörténeti kutatásban vett részt. Thomas Mann naplóinak kiadásáért 1995-ben Thomas Mann Éremmel tüntették ki. Walter Jens 1923-ban született Hamburgban. 1962-től a Tübingeni Egyetem klasszika-filológia és retorika tanszékét vezette. 1989 és 1997 között a berlini Művészetek Akadémiájának elnöke volt.

Frau Thomas Mann. Katharina Pringsheim élete
(Frau Thomas Mann. Das Leben Katharina Pringsheim)
Fordította: Blaschtik Éva
Oldal: 460
Formátum: 124x183
Ára: 2600 Ft
ISBN 963 07 7993 5

www.europakiado.hu

 
 
Jelenleg 1 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés