Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Patkó Norbert: Jó fej vagy? (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. február 20. 14:01

Már jó pár éve történt, hogy egy baranyai falu kis iskolájának napközis tanáraként, olyan dolgot kellett kitalálnom, ami délutánra az oktatásban megfáradt gyermekek érdekl?dését felkelti, és szellemi képességeiket is fejleszti.
Szórakoztató logikai feladványokat találtam ki, amelyek megoldásához csak egy ceruzára, papírra és persze egy kis józan paraszti észre volt szükség. Így született meg az   ?elmebajnokság? - amely a kedves olvasó által kezében tartott könyv alapja volt! A gyerekek jól szórakoztak, versenyeztek egymással hétr?l - hétre, újabb és újabb fordulókon keresztül egész éven át.

Még ma is emlékszem, arra a szomszéd faluból bejáró kis srácra, akinek soha nem volt semmilyen kiemelked? tanulmányi vagy sporteredménye, és köztünk legyen mondva a tanulmányi eredménye is inkább az elégséges és a közepes tartományban mozgott, mégis amire a legbüszkébb volt a fél faluval együtt, hogy egyszer megnyerte az iskolai elmebajnokságot.

A könyvben szerepl? feladatok olyan jelleg?ek, amelyek megfejtéséhez nincs szükség különleges matematikai tudásra. Lehet valaki egyetemi tanár a fizika tanszéken, vagy állhat egész nap egy kis faluba a kombájn mellett, az agyuk problémamegoldó képessége, lényeglátása között nincs különbség. Egy azonban biztos, állandóan foglalkoztatnunk kell e szervünket. Olyan, mint az izmunk, edzés nélkül csökken a teljesítménye.

E könyv szórakoztatni kíván! Ne bosszankodjanak, ha valamire nem sikerül rájönni, csak gyakoroljanak, gyakoroljanak ?

Jó edzést!        

Patkó Norbert
 
 
Jelenleg 1 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés