Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Könyves karácsony (Archívum)
Karácsonyi könyvaukció Debrecenben
Szerző: I-Web.hu
2002. december 6. 15:27

A tizedik alkalommal megrendezett debreceni karácsonyi műtárgyaukció kapcsolódó rendezvénye a könyvárverés. Az esemény a Kölcsey Közművelődési Intézet és a debreceni Bihar Antikvárium közös szervezésében jött létre.  Az idei árverésen ismét sokszínű a paletta: szépirodalmi művek, történelmi, filozófiai, helytörténeti munkák, útikönyvek, szakácskönyvek, vadászati szakkönyvek, térképek és természetesen régi képeslapok is kalapács alá kerülnek. Az árverésen szereplő legrégebbi mű egy 1640-es kiadvány.

Neubart János 1701-es kalendáriuma, "melly Magyarországra, Erdélyre, és egyéb tartományokra" vonatkozó adatokat használ fel, a magyar anyag különlegessége. Pázmány Péter három munkája, az 1775-ben Egerben, az 1766-ban Nagyszombaton és 1885-ben Győrben kiadott traktátusok kultúrtörténeti csemegék.  Az első magyar regénynek, Dugonics András Etelkájának 1805-ös kiadását is felleljük a kínálatban.

A folyóiratok sem maradtak el: a Borsszem Jankó első, 1898-as évfolyamának kötött példányát megvásárolhatják a szatíra és tréfa kedvelői. Számos 19. századi, az 1848-49-es szabadságharccal foglalkozó kézirat is előkerült. Külföldi régiségek tarkítják a felhozatalt: nem mindennapi ínyencség Plutarkhosz 1749-es, lipcsei kiadású munkája.  A legmagasabb kikiáltási  ára egy két kötetből álló Descartes-műnek van: az 1656-ban és  1663-ban Amsterdamban megjelent filozófiai és zenei tanulmány 240 000 forintról indul.
 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!