Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Csillogó könyvünnep (Archívum)
Nemsokára kezdődik a karácsonyi könyvvásár
Szerző: I-Web.hu
2002. november 22. 14:33


Mi mással is kezdődhetne egy könyves sajtótájékoztató, mint a magyar kultúrélet legnagyobb idei szenzációjával: Kertész Imre Nobel-díja nyilvánvalóan nagy hatással van a könyvkiadásra is. A Magyar Hírlap november 21-i számának sikerlistája sokat elárul: a tíz legkedveltebb műből hét a frissen díjazott író munkája. Karácsonyig ugyan már nem sokat lehet változtatni a kiadók 2002-es programján, a jövő évi tervek azonban egészen biztosan a Nobel-díj jegyében fogalmazódnak meg.

Amióta van európai mércéhez igazított tömeges magyar könyvkiadás, azóta van könyvvásár is - több mint százötven éves múltra tekint vissza a könyves szakma legnagyobb eseménye. Bár évente több nagyszabású könyves rendezvényt is rendeznek, a Karácsonyi Könyvvásár meghatározó fontosságú a kiadók működése szempontjából. Itt lehet ellenőrizni, milyen eredményeket hozott az egész évi munka, a közönség mit és mennyiért hajlandó megvásárolni.

Az utóbbi öt évben Magyarországon észlelhetően nőtt a könyvforgalom. A számadatok is ezt tanúsítják. A decemberi rendezvényen ismét hatalmas lesz a felhozatal: a kiadók körülbelül 450 kiadvánnyal készültek a karácsonyi ünnepre - és ez az évi könyvtermés mindössze öt százalékát jelenti! A választék nagyon gazdag, a gyermekkönyvektől a lexikonokig, a szépirodalomtól a tudományos szakkönyvekig, a Bibliától a szakácskönyvekig minden műfaj képviseltetve lesz a standokon.

Az idén is a művészeti albumok a legdrágábbak, viszont az "olcsóbb" műfajból, a gyermekkönyvből született a legtöbb kiadvány, elsősorban a Móra Kiadó jóvoltából. Az ún. nagyprogramokban gondolkodó kiadók, a Magyar Könyvklub, az Európa, a Kossuth Kiadó, az Osiris, a Balassi, a Magvető, a Nemzeti Tankönyvkiadó stb., szépirodalmi, társadalomtudományi sorozatokat állítottak össze. Az ELTE, a Tipotex, és mások jóvoltából tankönyvek, szótárak, lexikonok, tudományos szakkönyvek sokasága várja a tanulni vágyókat. Néhány kiadó, pl. a Corvina, az Európa, az Osiris és a Szent István Társulat valóban "karácsonyi profilú", teológiai, illetve vallásos vonatkozású könyvvel is készült az ünnepre. Hogy azonban nemcsak a lélek, hanem a test is ünnepeljen: többek között az Alexandra és a Talentum Kiadó szakácskönyvei, bor-szakkönyvei rejtik azt, mi szem-szájnak ingere.

Nem kell már sokat várakoznunk: decemberben már lehet válogatni a nyomtatott csodák között. A skála pedig olyan széles, hogy bizonyosan minden könyvkedvelő ember talál kedvére való ajándékot.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!