Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Sok kicsi sokra megy (Archívum)
Gyerekfilmfesztivál Bécsben
Szerző: I-Web.hu
2002. november 11. 12:34


A gyerekfilm fesztivál csaknem másfél évtizedes sikere ugyanakkor azzal is magyarázható, hogy a világ minden részéről érkeznek alkotások, így a gyerekek nem csak a már megszokott figurákkal, történetekkel, élethelyzetekkel szembesülnek, hanem idegen, távoli világokkal is. A fesztivál programja nem olyan zsúfolt, mint amit a felnőtt rendezvények közönsége megszokott: itt mindössze 10 játék- és öt rövidfilmet mutatnak be, igaz, ezeket 12 ország alkotói küldték. Nemcsak a megelevenedő világ más, hanem eltérő az elbeszélés stílusa és módja is.

A rendezők tudatosan nem szuperhősökről szóló filmeket, vagy éppenséggel Walt Disney figurákat választottak: nagyobb figyelmet szentelnek a belső és külső valóságot sok humorral ábrázoló, a problémákat nem rózsaszín mázzal leöntő, hanem inkább érzékenyen és érthetően megközelítő alkotásoknak. A fesztivál hagyományának megfelelően az idén is játszanak majd egy klasszikust, ezúttal Francois Truffaut Zsebpénz című, egy francia kisváros gyerekcsapatáról szóló filmjére esett a rendezők választása.

Különlegessége még a rendezvénynek, hogy a zsűri mozikedvelő gyerekekből áll. Igaz, felnőtt vezeti a komoly munkát: a 10 kilenc és 14 év közötti gyereket már egy hónappal ezelőtt a jelentkezők közül válsztották ki. Ők ítélik meg, melyik film áll a legközelebb a fesztivál és az UNICEF céljaihoz, s döntésük alapján adják ki az UNICEF díjat.  Közönségdíj is lesz, minden vetítésnél urnába dobhatja a néző a kitöltött választási cédulát. Amelyik film a legtöbb "nagyon jó" szavazatot kapta, az részesül azután a közönség díjában.  A fesztivált november 9-én német gyerekfilm vetítésével nyitják meg: a rendező és a főszereplő is eljön Bécsbe, s a gyereknézőknek lesz alkalmuk a találkozásra és a beszélgetésre is.

A fesztivál programja a www.kinderfilmfestival.at/kifi.html címen részletesen megtalálható.

Hasznos információ: A MÁV Budapest-Bécs-Budapest retúr vonatjegy ára 7200 Ft, és a jegy négy napig az összes bécsi tömegközlekedési eszközre is érvényes.

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!