Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
221 ezren éjszakáztak múzeumokban (Archívum)
Nagy siker volt az ausztriai nyitott múzeumi éjszaka
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. október 8. 13:10

Elégedett a rendezvénnyel  a fő szervező ORF is. Monika Lindner, az ORF  főigazgatója  úgy fogalmazott: a fő cél az osztrák kultúra közvetítése. A hosszú múzeumi éjszaka modellezi, miként  állhat a közszolgálati televízió a művészetek és a kultúra szolgálatába. A televízió és a rádió - amely Ausztriában egyazon közszolgálati intézményrendszer része - egyébként  hirdetéssel, spotokkal kiváló reklámot is csinált a múzeumlátogatás e rendkívüli lehetőségének, s a jelek szerint sikerült is az emberek figyelmét fölkeltenie.

A részletes statisztikák szerint egyedül Bécsben az akcióba bekapcsolt 61 múzeumot 125 ezren keresték fel. A legtöbben a bécsi Leopold Múzeum iránt érdeklődtek, amely egyéves fennállását is ezen a napon ünnepelte, emellett  az előző napon nyitotta meg új kiállítását. A második helyen a Kunsthistorisches Museum állt, a harmadik legtöbb látogatót pedig a természetudományi múzeum vonzota - ez a három itnézmény egyébként igen közel van egymáshoz.

Salzburg 31 múzeumában 30 ezren fordultak meg - itt a Rupertinum  volt a legnépszerűbb. Graz 37 résztvevő múzeumába  20 ezren tértek be - a többi tartományi  létesítmény kevesebb látogatóval dicsekedhet. A szervezők számára külön öröm, hogy sokakkal sikerült megismertetni olyan múzeumokat, amelyek ritkán szerepelnek a hírekben. Ki tud például a bécsi kéményseprő múzeumról, a cirkuszi bohócok múzeumáról, vagy a tűzoltó-, vagy akár a villamos múzeumról: ezután az éjszaka után remélhető, hogy ismertebbek lesznek, akik most betértek, ismerőseiket is elviszik egyszer.

Kapcsolódó cikkeink: Éjszakázás az osztrák múzeumokban

http://langenachtdermuseen.orf.at/

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!