Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fahéj és Tűz Nostradamus-szal (Esemény-tár)
III. Táncfesztivál Budapesten
Szerző: S.M.
2003. április 17. 11:13

Pécsi Balett: Red with me

A táncvilág óriása, Jean Georges Noverre 276 évvel ezelőtt, április 29-én született. A földgolyóbison ekkor ünneplik a Tánc Világnapját. Táncfesztiválját is - már majdnem hagyományosan - ehhez a jeles dátumhoz időzíti a Nemzeti Táncszínház. A rendezvény zárónapi gálaműsoron a professzionális magyar néptáncegyüttesek - a BM Duna Művészegyüttes, a Budapest Táncegyüttes, a Honvéd Együttes és a Magyar Állami Népi Együttes - produkcióiból láthatnak válogatást az érdeklődők. Ekkor adják át a Magyar Táncművészek Szövetsége által odaítélt Életmű-díjakat, a Szövetségi Nívódíjak, továbbá az Imre Zoltán Alapítvány díját is.

A Nuevo Ballet Espanol Canela y Fuego, azaz Fahéj és Tűz című előadását 1996-ban Madrid város önkormányzata és a spanyol kulturális minisztérium támogatta. Egy évvel később az együttes már a spanyol főváros saját társulataként mutatta be Sangre Flamenca (Flamenco vér) című új produkcióját. 1998-ban Flamenco Directo című darabjukkal, amelyben még hét zenész csatlakozott a Nuevo Ballet Espanolhoz - így, a kibővített csapat indult külföldi turnéra. A Flamenco Directo, a Furia (2000), azaz a Harag című produkcióval kiegészülve, azóta is turnézik. A társulat utolsó koreográfiája az angol PBS televízióban készült 24 táncossal, 13 zenésszel, a produkció egyben videó-, DVD- és lemezfelvétel is. Ezt a műsort 2002 márciusában vetítették Angliában, és Fury címmel ugyanezzel az előadással indult az együttes nemzetközi turnéra idén márciustól. A Nuevo Ballet Espanol Furia című produkcióját április 21-én, hétfőn és 22-én kedden 19 órától adja elő a Nemzeti Táncszínházban.

Részlet az Astra Roma Ballet
Nostradamus című előadásából

Az Astra Roma Balettet 1985-ben fiatal táncosokból alakította Diana Ferrara, a Római Operaház prímabalerinája, azért hogy az ifjak különböző stílusokban - a klasszikustól a neoklasszikuson át a kortársig -próbálják ki tudásukat. A társulat több mint négyszáz előadást tartott Olaszországban és külföldön egyaránt. 1995-ben a mozi fennállásának centenáriumát ünnepelte az Astra Roma Ballet Cinecitta című darabjával. Ezt a balettelőadást az olasz média kiemelten méltatta, és bemutatta a RAI UNO televíziócsatorna is. 1997-ben Guatemalába és Panamába kaptak meghívást a Panama Csatorna építésének centenáriumi ünnepén. Az Astra Roma Balett Nostradamus című produkciójával április 28., hétfőn 19 órakor lép fel a III. Táncfesztiválon.

A Tánc Világnapján, április 29-én adják át a Magyar Táncművészek Szövetsége által adományozott szakmai díjak 2003-ban kapják:
az évad legjobb férfi táncosa: Delbó Balázs, Vámos Lászó, az évad legjobb női táncosa: Krausz Alíz, Bakos Gabriella, az évad legjobb alkotója: Horváth Csaba, az évad legjobb végzős növendékei: Góbi Rita, Czár Gergely, életmű-díj: Novák Ferenc, Seregi László, a Táncművészetért-díj: Rossa László

Kapcsolódó honlap: www.nemzetitancszinhaz.hu

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!