Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egymás húrjaiba csapnak (Zene-bona)
Pelvax Kávéház a Fonóban
Szerző: Sulyok Máté
2003. március 13. 14:03

„A forradalmi fiatal zenészek új tavaszi gyülekezőhelye” – hirdeti a Fonó az eseményt, Pelva Gábor elmondása szerint többszörösen is tréfásan, hiszen ő még „márciusi öregek” jelzéssel adta le a program alcímét, mert bár fiatalos lendülettel és a formabontó módon próbálják emlékezetessé tenni az estét, a fellépő huszonöt művész nem ma kezdte a szakmát. Ennek látszólag ellentmond, hogy a nyolc órakor a húrok, és hangjegyek közé csapó Chalga debütáló koncertje lesz a mai.

A Chalga énekese:Bagdi Bella

Nem egymás után, hanem „egyszerre” lépnek fel az együttesek és a különféle zenei irányzatok-áramlatok egymásba átfolyódva hallatszódnak majd. A nevét a bolgár lakodalmas zenétől kölcsönző Chalga etno-jazzrock környezetben felhangzó zenei feldolgozások, megzenésített versek mellett saját szerzeményeket is játszik.

Pelva Gábor személye is összeköti a további három együttest, hiszen a gitáros-énekes-hegedűs a Csonka Mennyország Zenei-Színházi műhelyben, a Don Bogarban és a Flamenco Projektben is fellép. A Csonka Mennyország baráti alapon szerveződő, nem állandó tagokból álló társulat, amely a magyar és a kárpáti népzenéből kitekintve más műfajokkal (swing, blues, flamenco, tango, salsa) teremt táncházi, buli- és kocsmazene hangulatot, illetve színházi kísérőprodukciónak is alkalmas.

A Don Bogar a rock-blues reneszánszának tizenhárom éves zenekara. Improvizatív (ahogy majd az egész este is főként) formában, népzenei szabadsággal szólaltatja meg a hatvanas-hetvenes évek zenéjét. A Flamenco Project erre az estére szerveződött, műsorán autentikus flamenco tánc és ének látható (Pelva Gábor) gitár és tánc kíséretével.

A nyolc órakor kezdődő „kaméleon-zenefolyam” után, nagyjából 11 órától táncház és buli várja a közönséget a XI. kerületi Sztregova utcai zeneházban éjjel két óráig. Siker esetén a Pelvax Kávéház máskor is "kinyit".


Kapcsolódó honlapok: www.fono.hu/zenehaz és chalga.hlc.hu

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!