Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A sztárság kötelez (Archívum)
Catherine Deneuve közelről
Szerző: Albert Mária
2003. március 7. 14:32


Királynő korona nélkül, udvartartókkal, hódolókkal. Igyekszik a könnyedség, a spontaneitás látszatát kelteni, valami mégis azt sugallja, hogy legbelül rémesen unja a hírnév kötelező velejáróit: a műmosolyokat, kézfogásokat, udvariassági formulákat, a protokollt. Tekintete, gondolatai másutt csaponganak, netán Chiara lányán, aki hamarosan második lányunokával ajándékozza meg vagy legújabb szerepén, Marie Bonapartén. A nálunk most a mozikba kerülő Muskétás című filmet "letudja" azzal, hogy a francia királyné szerepét idestova három éve formálta meg. "Epizodista vagyok csupán a filmben, amúgy is a kosztümös, történelmi film ritka színfolt a pályafutásomban." - jegyzi meg.

Miközben beszél, helyreutasít, egykori élettársa és jóbarátja, Marcello Mastroianni, valamint legkedvesebb férfipartnere, Gérard Depardieu szavai jutnak eszembe róla: Mastroianni porosz huszártisztnek "becézte" Deneuve-öt, Depardieu pedig "a férfinak, amilyen lenni szeretnék". Hogy fér meg ennyi garbói titokzatosság egy amazon lelkületű szépségben? Sokan és sokféleképpen próbálták már megfejteni a deneuve-i rejtélyt, sikertelenül. Tökéletes sminkkel, tökéletes megjelenéssel palástolt magány, különállás, függetlenség: a deneuve- i rejtély címszavakban.
A leghosszabb és leglátványosabb barátság Yves Saint-Laurent stilisztához, divatkirályhoz fűzte. Négyszemközti beszélgetésünk alkalmával a személyes jellegű kérdést megelőzve sietve megjegyzi: "Néhány napig haboztam, hogy Yves-Saint Laurent ruháját vegyem fel szombat este az operabálon vagy Jean-Paul Gaultier-jét. Végül az utóbbi mellett döntöttem, amiben itt, Budapesten debütálok. Budapest, ahol másodszor járok, tele van melankolikus szépséggel, a hidak, a templomok, a háztetők láttán ez az érzés kerít hatalmába. Szeretek bálozni, szeretek táncolni, különösen a bécsi keringőt szeretem. A valcer más korba, más életérzésbe repít, tele van nosztalgiával, romantikával.
Ezen a ponton megnyílik, arca megtelik mosollyal, derűvel.

Aztán szót váltunk életről, költészetről, merész szakmai választásokról, az idő és a szépség mulandóságáról. "A költészet mindenben jelen van: az idő múlásában, a váratlan helyzetekben, a szakmai választásaimban" - állítja. "Szeretek meglepetés szerezni magamnak és a közönségnek. Az ismert, bejárt utak helyett kockáztatni, felfedezni. Az én legnagyobb merészségem talán a függetlenségem, a szabadságom. Nem húzok demarkációs vonalat az úgynevezett művészfilmek vagy közönségfilmek között. Játszottam már alkoholistát, lelkileg sebzett lányt, leszbikus nőt, munkásasszonyt. Nem félek jobban az idő múlásától, az öregedéstől, mint bármelyik nő. Szerencsémre európai színésznő vagyok, európai érzelemvilággal, kötődésekkel, lelkülettel. Megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy világéletemben olyan rendezőkkel dolgoztam, akik szerepeket írtak nekem, akiknek a vágyában léteztem. Ezt tartom a színészi hivatás legnagyobb ajándékának."

Fotók: Csibi Szilvia

 
 
Jelenleg 11 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!