Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Nem lesz lakópark a Millenárison (Archívum)
Nagy tervek és arculatváltás a kulturális központban
Szerző: Sulyok Máté
2003. február 20. 16:05


"A Millenáris Park hosszú távú programok kidolgozásába kezdett, s most, az építési hibák kijavításánál derült ki egyértelműen, hogy a létesítményt egyetlen kiállítás, az Álmok álmodóira hozták létre 2001-ben, és nem gondolkodtak előre" – tájékoztatta Derdák András művészeti igazgató az újságírókat. Az erre az időszaki kiállításra kölcsönzött tárgyakat már visszajuttatták a kölcsönző múzeumoknak, és február végéig befejeződik az installáció lebontása is. A Millenáris Kht. tulajdonában levő tárgyakat szakmúzeumokban helyezik el, például Hell József Károly léggépének működő modellje az Országos Műszaki Múzeumba kerül. Az Álmok álmodói – világraszóló magyarok utóhasznosítási tervéhez tartoznak a Kulturális MetróTablók címen a budapesti 2-es és 3-as metró vonalán levő állomásokon elhelyezett reklám-vitrinek. Az összesen 28 darab tablóban a kiállítás zászlóit helyezik el – ahogy ez már próbaképpen a Batthyány-téri megállónál is látható.

A Millenáris Park összes lehetőségét figyelembe véve a Ganz gyár egykori szerelőcsarnokaiban kétféle kiállítástípus valósítható meg, tudtuk meg Barda Beáta kiállítási témafelelőstől. Az egyikhez tartoznak a máshol kidolgozott, kész (vándor)kiállítások, mint amilyen a British Council DNS 50 – Az élet titkának első 50 éve (március 27 – április 27.) vagy a Dániából érkező Agy kiállítás. Ezeket csupán adaptálni kell a helyi viszonyokhoz. A másik típust a saját ötletből, önerőből kifejlesztett kiállítások jellemzik, amelyek nem feltétlenül foglalják el a teljes – 13 000 négyzetméteres – területet, háromnegyed-egy év időtartamra szólnak és hosszú előkészületet igényelnek. Az első ilyen tárlat egy automobil kiállítás lesz június 12-től, amely egy szenvedélyes magyar autógyűjtő gazdag oldtimerjeiből válogat. Igazi ritkaságok, száz éves automatuzsálemek kerülnek a közönség elé.

A programok sorában helyet kap a hétvégén kezdődő világzenei fesztivál, a márcusi JAK-farsang, illetve ősztől a Művészeti Egyetemek és Főiskolák összművészeti fesztiválja, avagy a tervezett Világsztárok a közéletben sorozat indítása, amellyel a meglehetősen beszűkült és polarizálódott magyar köz-élet helyett a világ sokszínűségét, rétegzettségét kívánják majd bemutatni – Derdák András példaképpen említette Umberto Eco, Mihail Gorbacsov, Henry Kissinger nevét.

A tartalmi váltás formai, arculati változásokat is vonz maga után. A Millenáris név természetesen megmarad, de pályázatot hirdetnek meg a külcsín, a logón történő változtatás ötleteire. A felhívást március 15-e után teszik közzé. A beérkezett munkákból azután meghívásos alapú pályázaton dolgoztatják ki a cégekkel a végleges változatokat, a honorárium összege még nem dőlt el.

A tulajdonviszonyok rendezése nem a Millenáris Kht., hanem a Miniszterelnöki Hivatal, a kormány és a második kerületi önkormányzat feladata – mondta Mizsei Zuzsa ügyvezető igazgató. Nem lesz lakópark a Millenárison, hanem kulturális célkitűzéseiket igyekeznek megvalósítani. Nemsokára elfogadják az új Szolgálati- és Működési Szabályzatot, és elkészítik a hosszú távra szóló munkaszerződéseket.

www.millenaris.hu


 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!