Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Csajkovszkij háromszor (Komolyzene)
Macujev a Budapesti Filharmóniai Társasággal koncertezik
Szerző: Albert Mária
2003. március 13. 13:16

Ünnepel a Budapesti Filharmóniai Társaság: Erkel Ferenc az Operaház és a Zeneakadémia első igazgatója 150 évvel ezelőtt alapította meg a Budapesti Filharmóniai Társaságot. Az évfordulós szezonban visszahívják a legsikeresebb művészeket, a Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmából például a még mindig csak 25 esztendős Gyenyisz Macujevet, aki két évvel ezelőtt Rahmanyinov harmadik zongoraversenyének virtuóz megszólaltatásával váltott ki páratlan ovációt.

A Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara

Napokon át az akkor 23 éves művészről beszéltek a zenebarátok. Rico Saccani, a filharmonikusok elnök-karmestere hívta meg első ízben Magyarországra az ifjú orosz zongoraművészt. Március 17-én este is ő vezényli a koncertet az Operaházban. Az esten Csajkovszkij mindhárom zongoraversenyét előadják - komoly erőpróba lesz, hiszen a koncertdarabok előadása egyenként is jelentős művészi feladat.

Macujev zenei arcképén csak az egyik vonás a fáradhatatlan technika, az érces hang - a másik oldalon ott a lágyság, a líra, az érzelemgazdagság, a színek iránti érzékenység... - írta 2001-ben egyik méltatója a nemzetközi koncertéletbe szinte üstökösként berobbant ifjú pianistáról. Két olyan verseny állt már ekkor mögötte, amely biztos belépő volt a legjobb hangversenytermekbe. 1993-ban egy dél-afrikai versenyt nyert meg, 1998-ban pedig a moszkvai Csajkovszkij-versenyt. Az utóbbi azért is különösen nagy eredmény, mert Macujev versenygyőzelme előtt évekig nem adták ki az első helyezést.

A zongoraművész budapesti bemutatkozása óta más magyar együttesekkel is megismerkedett, januárban ő volt az egyik szólistája a Budapesti Fesztiválzenekar Egyesült Államokbeli turnéjának, itt Liszt műveket zongorázott. Remélhető, hogy a népszerű fiatal muzsikust rendszeresen viszontlátjuk a hazai koncertpódiumokon.

Link: www.eufestival.net 

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!