Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az igazi történet (Archívum)
Michael Ende: Varázslóiskola Vágyországból
Szerző: I-Web.hu
2003. január 1. 21:43

Hogy, hogy nem, megint egy, a fantáziavilágban játszódó történetet kaptam, hogy írjak róla. Véletlen, vagy csak jól ismernek a szerkesztők, nem tudom. Bár azt hiszem, az utóbbi, hiszen ez a mese nem akárki szüleménye: egyik kedvenc íróm, Michael Ende alkotta (álmodta?) meg. A történet Vágyországba, pontosabban az ottani varázslóiskolába kalauzol el minket. Hogy ne legyen keveredés, egyből hozzá is teszem, Ende könyve 1996-ban jelent meg először Németországban, azaz jócskán megelőzte a hasonló témájú Rowlings-művet...

De lássuk, milyen az ő Vágyországa? Lakói nem sokban térnek el a mindennapi emberektől, ugyanolyan házakban laknak, ugyanúgy néznek ki, mint mi (mint azt a rajzoló kedves és színes alkotásai mutatják), sőt, még iskolába is járnak. Az ám, de itt van a nagy különbség! Vágyország lakói ugyanis különös akaraterővel rendelkeznek, ebben rejlik a varázserejük. Természetesen varázsolni itt sem lehet "csak úgy", minek lenne ott különben a jóságos Szilber Rozmarino tanító úr és híres-neves iskolája? Itt tanul a könyv két főhőse, a csintalan és mindig tettre kész két testvér: Mug és Máli (teljes nevén Amalasvinta). Náluk vendégeskedik a "szerző", aki tudósítást kíván írni a Vágyországi Varázslóiskoláról, így hát reggelente ő is beül az iskolapadba - persze csak leghátulra!

A rosszcsont Mug és a kotnyeles Máli egyre előrébb halad tanulmányaiban, lassacskán már nemcsak a villát tudják almává változtatni, hanem új lények, például kis világító halacska teremtésére is képesek, sőt, repülni is megtanulnak! Ám egy napon a "szerzőt" baleset éri. Mug és Máli a keresésére indul, természetesen repülve. Hogy a kockázatos légi utazást elkerüljék, együtt próbálnak odagondolni egy lovat, amiből kis híján katasztrófa lesz. De ezt már nem árulom el, és azt sem, hogy Mugnak és Málinak sikerül-e a magasabb varázslóosztályba lépnie. Tessék elolvasni a könyvet!

Ende aranyos, vidám meséje leginkább a kisebbeknek ajánlható olvasmány, hiszen rengeteg benne a színes kép és a történet is rövidke. Nekem talán túlságosan is, hiszen a könyv kissé kurtán-furcsán ér véget és rengeteg benne a kihasználatlan ötlet. De legalább tovább lehet gondolni, álmodni.
 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!