Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  20  21  22  23  24   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Díjazás gitárszóra
XI. Országos Rajzbiennálé Salgótarjánban
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. november 22. 14:14

Közel 300 alkotással nyílik szombaton a XI. Országos Rajzbiennálé kiállítása a Nógrádi Történeti Múzeumban. A 139 művész között tíz díjat oszt ki a zsűri. A tárlat mellett a rajz témakörében konferencia is kezdődik.

bővebben >
 


Budapesten a Szegedi Kortárs Balett
Az idén tizenöt éves együttes bemutatókra készül
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. november 22. 13:34


A november 15-i sikeres bemutató után 23-án, szombaton is látható a Nemzeti Táncszínházban a Szegedi Kortárs Balett. A társulat ezúttal két régebbi előadás felújított változatát mutatja be. A Homo Ludens, Juronics Tamás koreográfiája, vígjáték, abszurd humorral, bájjal, ami ritkaságnak számít a táncművészetben. A másik egyfelvonásos mű, a Koncert tangóharmonikára és zenekarra a tangó történetét, érzésvilágát eleveníti fel. A darabot Roberto Galvan, argentin koreográfus készítette el 1993-ban, kifejezetten a szegedi együttes számára.

 

bővebben >
 


Spekuláló könyvmolyok?
Az évad két legérdekesebbnek ígérkező könyvárverése
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. november 22. 13:10


Nem tudom, mit csinál egy moly, ha felingerlik, de a budapesti könyvmolyok még sosem voltak ennyire izgatottak. A kedélyeket a soron következő két árverés borzolja: ma este a Központi Antikvárium csap le rájuk, majd a hónap utolsó szombatján a Stúdió Antikvárium. A Központi 197 tételt kínál 38 és fél millió forintos kikiáltási áron, ami a 16,5 százalék árverési jutalékkal együtt csaknem 45 millió forint, a Stúdió pedig 186 tételt, több mint 36 millió forintos induló árról.

bővebben >
 


Selymek és csipkék a vásznon
Mától a mozikban A királyné nyakéke című kosztümös film
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 22. 10:58

Lássuk be: ruha teszi a filmet. Ezt nagyon jól tudják a rendezők, a producerek és főként a jelmeztervezők, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy az adott öltözék autentikus, stílusos, és lélegzetelállító legyen. Az illúziók birodalmában a jelmeztervezés mindinkább valósághű.

bővebben >
 


Ady Endre 424-szer
Maratoni versmondás egy zalaegerszegi iskolában
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. november 21. 15:51

Egész napos versmondással tisztelegnek Ady Endre születésének 125. évfordulója előtt a zalaegerszegi Ady Endre Művészeti Általános Iskolában és Gimnáziumban. A 424 tanuló 9 órától 19 óráig – Czigány László igazgató elmondása szerint – lelkesen szavalja a költeményeket.

bővebben >
 


Forgalmazóját keresi Bánk
Mikor lesz a moziban az operafilm?
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. november 21. 15:44

Miután az InterCom visszalépett, jelenleg nincs forgalmazója a Káel Csaba rendezte Bánk bán című filmnek. A Nemzet Kulturális Örökség Minisztériuma „felelősséget érez az adófizetők pénzéből az operafilmre költött 647 millió forintért” – tartalmazza a tárca sajtóirodájának közleménye. Az NKÖM tegnap két lehetséges forgalmazóval, a Budapest Filmmel és a Moképpel is felvette a kapcsolatot.

bővebben >
 


Vissza az emlékezetbe
Carl Lutz és a budapesti zsidók
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 21. 15:32

"Becsület és bátorság - Carl Lutz és a budapesti zsidók" címmel jelent meg Theo Tschuy Lutz-bibliográfiája magyar nyelven - tanulságos könyv az egykor 62 ezer magyar származású zsidó üldözöttet megmentő svájci diplomata budapesti tevékenységéről.

bővebben >
 


Én vagyok te, te vagy én
Nógrádi Gábor: Az anyu én vagyok
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 21. 14:35

Nógrádi Gábor legújabb ifjúsági regénye már megtalálható az üzletek polcain. Az a könyv, amelynek párja, a Petepite 2000-ben az Év Gyerekkönyve címet, idén pedig a világ legjobb gyerekkönyvei közé választott könyvek diplomáját kapta. Míg a Petepitében apa és fia cserél szerepet, addig Az anyu én vagyok című regényben ugyanezt a helyzetet két nő: anya és lánya élik meg.

bővebben >
 


Virágot jelentő deszkák
Vidéki Színházak Országos Találkozója Budapesten
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 21. 12:31

Negyedik alkalommal rendezik meg a vidéki színházak találkozóját Budapesten. Az ország minden részéről jönnek színházak a fővárosba, és a két hétig tartó szemlén november 23-a és december 5-e között összesen 25 darab kerül színre, köztük magyarországi ősbemutató is.

bővebben >
 


Győr volt Gyulán
A győri Mediawave filmjei a gyulai Várszínházban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 21. 10:36

Szerda este 19 órakor a gyulai Várszínház kamaratermében bemutatták a győri Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivál díjnyertes kisfilmjeit.

bővebben >
 


Hangok versenye
Kezdődik a harmadik meghallgatási sorozat a Madáchban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 21. 10:08


Világhírű Webber-musical ősbemutatójára készül a Madách Színház. Ezekben a napokban is folynak a válogatások Az operaház fantomja című darab hét szerepére, immár harmadik körben. Azt azonban, hogy végül ki nyeri el a főszerepeket, csak egy későbbi sajtótájékoztatón hozzák nyilvánosságra - nyilatkozta lapunknak Spielberger Judit, az előadás sajtófőnöke.

bővebben >
 


Vásári forgatagban csütörtök délután
Lúdas Matyi a Nemzeti Táncszínházban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 20. 12:17

Lúdas Matyi, Lúdas Matyi, hát van még, aki emlékszik rád? Bizony sokan, akik gyermekkorukban  több színházi és televíziós produkcióban láttunk viszont. Megnevettettél, arra bátorítottál, hogy álljunk ki az igazunkért, és védjük meg a gyengébbeket. Mégsem hordasz cifra ruhát, a barátod is csak egy buta liba. Fazekas Mihály romantikus és időtálló története sajnos nem jelent már ilyen sokat gyermekeinknek. Az apáról fiúra szálló hagyományok elakadtak, amikor felnőtté váltunk.

bővebben >
 


Galéria leszállóágon?
Egyre többet
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 20. 11:55

A kilencvenes évek közepén méltán ünnepelt és népszerű Nagyházi Galéria felől egyre többször hallani kínos árverési eredményekről szóló híreket. A csökkenő árbevételekkel szemben azonban nemhogy mérséklődne az árverezőház aktivitása, épp ellenkezőleg: egyre több árverést tűz napirendjére a patinás galéria.

bővebben >
 


Noi parliamo in ungherese!
Régi és kortárs magyarok Olaszhonban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 20. 11:39

Mátyásnak ajánlott
csillagászati munka
Újabb magyar rendezvényekre került sor az olaszországi kulturális évad keretében. Modenában Corvina kódexeket bemutató kiállítás nyílt, Cesenában Kossuth Ferenc-konferenciát tartanak, a római Caffé Grecóban pedig egy hónapig virtuális kiállítás látható a magyar irodalmi hónap kapcsán.

bővebben >
 


A mindenség vadásza
Lator László köszöntése 75. születésnapján
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 20. 11:12

Lator László igazi mester. Jelenlétének súlya van, de okossága és műveltsége nem ismer gőgöt vagy hivalkodást. Belső tartása, meg nem alkuvó bátorsága póztalan és utánozhatatlan. Elég őt akár csak egyszer is látni-hallani, vagy elég egy versét elolvasni: megérzi az ember, hogy érdemes élni és írni.

bővebben >
 


Új divat a Divatcsarnokban?
Guggenheim Múzeum Magyarországon
Szerzõ: Mucsányi Marianna
2002. november 20. 11:07

A New York-i
Guggenheim Múzeum
Medgyessy Péter miniszterelnök és az Egyesült Államokban hivatalos munkalátogatáson részt vett magyar kormánydelegáció New Yorkban tárgyalásokat kezdett a Guggenheim Alapítvány képviselőivel egy magyarországi Guggenheim Múzeum létrehozásáról. Mint Gál J. Zoltán kormányszóvivő az artiturának nyilatkozta, a múzeum létrehozása mind a kormányfő, mind László Csaba pénzügyminiszter szívügye.

bővebben >
 


Felnőttek a gyerekek
A Danubia Ifjúsági Szimfonikus Zenekar koncertje
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. november 20. 10:58


Fotó: Felvégi Andrea
Tolsztoj alig állhatta a zenét, mert fölkavarta az érzéseit, és ezt nem tartotta sem ésszerűnek, sem Istentől valónak. Tagadhatatlan, a zene erősen hat személyiségünk titkos tartományaira. Az eminensen előadott muzsika persze csak a hallásunkat elégíti ki, ám ha az előadást még átforrósítja a szenvedély is, páratlan, érzéki élményben lehet részünk. A gyerekek felnőttek: a Danubia  Ifjúsági Szimfonikus Zenekar a korrekt, bár tehetséges muzsikáláson túl most már  friss, elragadó, szinte szerelmes zenéléssel babonázta meg hallgatóságát - a hozzájuk hasonlóan fiatalokat és az élemedett korúakat egyaránt.

 

 

bővebben >
 


Fergeteges Carmina Burana
Kobayashi Ken-Ichiro vezényelte a Nemzeti Filharmonikusokat
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. november 20. 10:14


A budapesti koncertéletre általában jellemző, hogy a hangversenyek többsége teltházas, ám annak a legritkább esetben lehetünk tanúi, hogy a Budapest Kongresszusi Központ gigantikus nézőterén még a két szélen is állnak a nézők (ekkora érdeklődést utoljára a 2002-es Budapesti Tavaszi Fesztivál záró hangversenyén, Kiri Te Kanawa estjén tapasztalhattunk). Ezúttal Kobayashi Ken-Ichiro vonzott ennyi zenebarátot: mostani koncertsorozatán már másodjára kápráztatta el a hallgatókat, s ez a program ma este ismét hallható a szolnoki Sportcsarnokban.

 

bővebben >
 


Friss régiek és újdonságok
Sok szép kiadvánnyal kedveskedik a gyerekeknek a Móra Ferenc könyvkiadó
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. november 19. 15:17Rengeteg új, régi vagy újra kiadott kedves gyerekkönyvünkkel találkozhatunk az idén is a Móra Kiadó újdonságai között a téli könyvvásáron. A nagy választékból Cs. Tóth János vezérigazgató és Balassa Anna főszerkesztő emelt ki néhány művet, s a jelen lévő szerzők közreműködésével elhangzottak rövidebb részletek is ízelítőként.

 

 

bővebben >
 


Sárga körben szám
Nézhetetlen filmek a tévéképernyőn
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. november 19. 14:25


Fölrémlik előttem a jelenet: „Jujj, nem is nézek oda, egy pillanatra láttam a sárga karikát, s még nem vagyok 16 éves! – kiabálja a tinédzser, és csukott szemmel nyomogatja a távirányítót, hogy minél gyorsabban kikapcsolja a tévét, esetleg monoszkópra vagy rajzfilmcsatornára váltson. Már aláírásokat gyűjtenek a nézők az újabb filmcsonkoló jelenség allen, amely szerint jókora sárga jel, benne korhatárt jelző szám jelenik meg a képernyő sarkában.


 

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  20  21  22  23  24   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!