Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   ...  13  14  15  16  17   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Esténként Élesben
MTV egyesen egyenesen
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 18. 14:27

Nem eszperente elmélkedés lesz ez, de megérné. Kora esténként megy az Élesben az egyesen. A program korhű nyomata az mtv jelenlegi műsorpolitikájának és stratégiai elképzeléseinek: felfrissített arcok, felfrissített műsorok, felfrissített koncepciók leöntve egy kis kereskedelmi ízlésficammal, s eladva az egész, mint újdonat új. A kérdés csak az, hogy minek, kinek, miért és miért így?

bővebben >
 


Nemcsak csilingelnek
Karácsonyváró koncertek Prágában
Szerzõ: Regős Csilla
2002. december 18. 14:25

A prágai Óvárosi tér karácsonyi forgataga vetekszik bármely nagyvároséval. A patinás város kicsinyített mása és egy 30 méteres karácsonyfa várja az ünnep elõtti látogatókat. A komolyzenei programok is méltóak a hangulatos környezethez. A Rudolfinum a kamarazenekarok koncertjével, a prágai Opera gyermekmûsorokkal készül a karácsonyra.

bővebben >
 


Úr ír - és hegedül
Ír Karácsony a budapesti Alcatrazban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 18. 13:56

Az ír népzene kedvelői idő előtt kapják meg a karácsonyi ajándékot: idén ugyanis Magyarországra is ellátogat az Irish Christmas Tour. Az Ír Karácsony névre magyarított fesztivál immár hetedik éve szeli át Európát, és kápráztatja el koncertjeivel közönségét.

bővebben >
 


Amerika - és ami mögötte van
John Lukacs: Az Amerikai Egyesült Államok története a XX. században
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 18. 13:43

Az Európa Könyvkiadó, amely a Corvin lánccal is kitüntetett szerző életművét gondozza, a minap adta ki ezt a vitathatatlanul aktuális kötetet. A közel sem hagyományos történetírói munka nemcsak tartalmában, hanem megformálásában is gondolkodásra késztet.

bővebben >
 


Jótékonysági filmvetítés
A fővárosi hajléktalanok karácsonyára
Szerzõ: Sulyok Máté
2002. december 18. 12:24

A Budapest Film és az Üdvhadsereg jótékonysági vetítést kezdeményez a fővárosi hajléktalanok karácsonyának támogatására. Csütörtökön először a hajléktalanok VI. kerületi Bajnok utcai házában, este pedig a Művész moziban vetítik Aki Kaurismäki Helsinki külvárosában, fedél nélküliek között játszódó filmjét, A múlt nélküli embert.

bővebben >
 


10, 12, 25, 21
Véget ért az Európa Filmhét
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 18. 11:29


A címben szereplő négy szám nem hiányos lottótipp (bár ki lehet próbálni). Tíz napig a 12. Európa Filmhét huszonöt fajsúlyos alkotásáé volt a Művész mozi, ebből huszonegy film magyarországi ősbemutatóját élte a vetítéseken. Csurdi Gáborral, a Budapest Film filmforgalmazási menedzserével a háttérről beszélgetett az Papirusz.

bővebben >
 


Édentől Keletre - és mégis benne
Sokszínű fesztivál a Trafóban
Szerzõ: Eszéki Erzsébet
2002. december 17. 15:35

Budbudas 
Dj-k kontra akusztikusok
„Ahol az ember legfeljebb kétméternyire látja a környezetét, borzasztó fontossá válik a fül. A rét, a folyó, az erdő mindenkié, a levegő és a víz az emberiség egészének tulajdona. Az ember kijelölhet birtokhatárokat, az akusztikai tér azonban egyszerűen az a terület, amit a hang bejár. Az adott pillanatban bírhatod, de sohasem birtokolhatod” – olvashattuk az Édentől Keletre című zenei fesztivál programfüzetében.

bővebben >
 


A Holokauszt Múzeum alapkőletétele
A központ előreláthatólag 2004. április 16-án, a holokauszt emléknapján nyílik
Szerzõ: Csibi Szilvia
2002. december 17. 10:30


Ünnepélyes keretek között december 16-án elhelyezték a budapesti Holokauszt Múzeum és Dokumentációs Központ alapkövét a Páva utcai zsinagógában, és bemutatták a múzeum látványterveit.

bővebben >
 


Egy kapcsolat margójára
Bille August filmje a 12. Európa Filmhéten
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 16. 15:58

A szerelem szimfóniája
Nehéz bármit is hozzátenni A szerelem szimfóniája című műhöz. Bille August (Kísértetház, A hó hatalma) egy kis költségvetésű, emberközpontú szerelmi történetet alkotott - mondhatni hibátlanul - két emberről, az élet delén túli szerelemről, és arról a kikerülhetetlen kínról, amit az Alzheimer-kór hoz a kései boldogságba.

bővebben >
 


Ami sok, az sokk
Valóságshow-mustra az ELTE Médiaintézetében
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 16. 15:13

Van, akinek a napi egy-másfél óra is sok az úgynevezett valóságshow-kból, s van, akinek minden szabad perce erről szól. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem meghívott médiakompetensei december 14-én szombaton egész napos konferenciát szenteltek a műfajnak.

bővebben >
 


Állati mese
Könyvbemutató az Elefánt-házban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 16. 12:57

Kíváncsi lennék arra, hányan jártak már sötét este az Állatkertben? Az ember úgy hinné, ilyenkor szabadjára engedik a vadakat, hiszen egy kis mozgás, tér, szabadság nekik is jár. Lugosi Viktória Hümmögő című mesekönyvében legalábbis igen.

bővebben >
 


Interaktív tik-tak
Órakiállítás az Iparművészeti Múzeumban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 16. 12:16

Nyakunkon a karácsonyi készülődés. A gyerekért csináljuk - mondjuk mindannyian, miközben éppen róla teljesen megfeledkezünk. Na, ilyenkor kell utánanézni, hol töltsük el együtt a délutánt. Az Iparművészeti Múzeumban különleges óraszerkezeteket állítottak ki. A kicsik szeretik ezeket a szerkezeteket, amelyek a számukra legmegfoghatatlanabb fogalom, az idő jelképei.

bővebben >
 


Egy díszvetítés nyomora
Mészáros Péter: A bolond gránátalmafa
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 16. 12:04

Mészáros Péter
Szép és új nemzeti filmszínházunk, az Uránia, súlyos, de büszkén vállalható terhet vett a vállára. Díszbemutatóként aposztrofálva például most bemutatta Mészáros Péter 2000-ben készített filmjét - de így tesz minden forgalmazásképtelennek ítélt magyar produkcióval ezután is, belépőjegy nélkül. Ám a péntek 13-a nem bizonyult szerencsés dátumnak...

bővebben >
 


Én már tudok olvasni!
Podonyi Hedvig: Zöldföld és Mohónia (Móra)
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 16. 11:40

Karácsony előtt a gyerekek levelet írnak a Mikulásnak és a Jézuskának. Ezek az ígéretekkel és bájos rajzokkal tarkított kívánságlisták a tanácstalan szülő segítségére lehetnek az ajándékok kiválasztásakor. Sokan most elégedetten konstatálják, hogy a titkos lista élén könyvkívánság áll. Olvasmányos, irodalmi értéket hordozó meseregényt azonban nehéz találni azoknak a csöppségeknek, akik éppen csak megtanultak olvasni. Podonyi Hedvig kis meséje a hiányzó láncszem a képes könyvek és egy Lázár Ervin kötet között.

bővebben >
 


Kirándulás Álomvilágba
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 13. 13:52

A könyv izgalmas világba röpíti olvasóit. A főszereplő kisfiú kalandja során sámánokkal, varázslókkal, boszorkányokkal, lidércekkel és egyéb fura szerzetekkel találkozhatunk. Amit álmodunk, az ugye nem létezik? Vagy mégis? Vajon legyőzi-e Gergő a rémálmait, a makacsságát és a mindenkit fenyegető veszedelmet? Akinek tetszett a Harry Potter, ezt is nagyon fogja szeretni!

bővebben >
 


Hat gondolat a megfoghatatlanról...
Inspiráció Estek - kortárs táncelőadások a Trafóban
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 13. 13:50

Nyolcadik éve rendezi meg a Műhely Alapítvány az Inspiráció esteket. Az indításkor az volt a fő cél, hogy a magyar kortárs táncéletben megjelenő (esetleg amatőr) együtteseknek, alkotóknak lehetőséget teremtsenek arra, hogy bemutassák új ötleteiket, műveiket. A darabokat december 11-én és 12-én láthattuk a Kortárs Művészetek Házában.

bővebben >
 


A legszebbet karácsonyra
Wieber Orsolya: Karácsonyi Nagy Mikulás Könyv
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 13. 12:12

Igazi meglepetéssel szolgál a kisgyerekes szülőknek egy különös újdonság. Hatalmas és gyönyörű mesekönyv vár arra, hogy megmelengesse a család szívét. Egyedülálló kiadás ez a magyar könyvpiacon, már ha csak arra gondolok is, milyen óriási reklámhadjárat vezette be a köztudatba. Szórólapok, hírek, tudósítások, embernagyságú kartonmikulások hirdetik a jövevényt.

bővebben >
 


Behunyt szemmel
Schütz Ila halálára
Szerzõ: Albert Mária
2002. december 13. 11:59


- Fejem! - mondta elcsukló hangon, nyöszörögte holtravált arccal, a szétesett család újabb és újabb sikertelen összegereblyézésének kudarcait követően Szép Ernő Vőlegényének anya szerepében. Hogy a következő pillanatban ismét nekilendüljön, és folytassa, mert nem adhatja fel a lehetetlennek látszó harcot. Grimaszolt és bohóckodott, serénykedett, szervezett, hátha sikerül! Mindennek 10 éve már.

bővebben >
 


Tovább él a koldushercegnő
Hetven éve született Domján Edit
Szerzõ: Albert Mária
2002. december 13. 11:57

Amikor meghalljuk Domján Edit nevét, valamilyen emlékkép szinte mindenkiben felvillan a korán meghalt rendkívüli tehetségű színésznőről. Van, akinek barna, kifejező szeme jut az eszébe. Van, akiben mély, selymesen búgó hangja visszhangzik, van akinek egy-egy bravúros színházi szerepe ugrik be, van akinek a róla elnevezett Domján Edit-díj mond valamit. S szép számmal vannak olyanok is, akik az életét és tragikus halálát körülvevő hiteles vagy hiteltelen történeteket ismerik. Egy biztos, lelke mélyéig titok és rejtély volt, amelynek megfejtésével már sokan próbálkoztak. Csakhogy a titok akkor igazán nagy titok, ha megfejthetetlen marad. Örökre. Aztán az idő múlásával lassan-lassan legendává érik.

bővebben >
 


Kertész Imre a Nobel Múzeumban
Dedikálók sora várta az írót
Szerzõ: I-Web.hu
2002. december 13. 11:54

A Nobel Múzeum Stockholm Óvárosában, a régi Tőzsdepalotában kapott helyet. A klasszicista épület első emeletén található a díját odaítélő Svéd Akadémia is, amelynek első titkára, Horace Engdahl ugyanabban a Nagyteremben hozta nyilvánosságra Kertész díjazását október 10-én, ahol december 7-én az író elmondta nemzetközileg is nagy tetszéssel fogadott beszédét.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   ...  13  14  15  16  17   ...  43  44  45  46  47   

Archívum
   
Összesen 922 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!