Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5   

Képhatás
   
Gombolkodom, tehát megyek
A 34. Magyar Filmszemle összegzése
Szerzõ: I-Web.hu
2003. február 7. 12:22

Nagynak véljük annak jelentőségét, hogy az évente megtartott filmszemlén ki kapja a fődíjat. Idén a hivatalos zsűri döntéséhez képest a külföldi újságírókból, valamint a diákokból álló bírálóbizottságok eltérő - ugyanakkor egyhangú - véleményt alkottak. Sőt, a közönség is ez utóbbi filmekre szavazott, akárcsak az Papirusz munkatársai.

bővebben >
 


Hegymenetben – szemle volt a javából
A 34. Magyar Filmszemle záró sajtótájékoztatója
Szerzõ: Sulyok Máté
2003. február 5. 16:41

A dokumentumfilm-készítés forgalmazási gondjának megoldását, s a jövőt illetően anyagi biztonságot remél a filmes szakma – fejtették ki az illetékesek február 5-én délelőtt, a szemle záró sajtótájékoztatóján. Példátlanul magas volt a vetítések látogatottsága, becslések alapján 45 ezren látták a filmeket. A pontos adatok pár nap múlva jelennek meg, ma még az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatók a szemle válogatott alkotásai. Itt olvashatja a díjazottak nevét is.

bővebben >
 


Európa Kulturális Fővárosa 2003-ban Graz
Taxin gördülő kultúra
Szerzõ: Albert Mária
2003. január 13. 13:14

Peter Kogler installációterve

Aki Grazban jár, el sem kerülheti a kultúrát. Érkezzen repülőgépen, vasúton, vagy gépkocsin, sehol sem a szokványos környezet várja. A repülőtér érkezési és indulási csarnokának üveg felületeit Olga Neuwirth színes fantázia-festményei díszítik, a főpályaudvar belső terét Peter Kogler installációja élénkíti, de ennél is meglepőbb a mozgó karok-kezek sorfala, ami az autópálya leágazás szélén fogadja az utast. A városban kultúrtaxinak nevezett bérautókat állítottak forgalomba: ezek belsejében videofelvételek adnak bőséges ismertetést, mi várható 2003-ban Grazban - az Európai Kultúra Fővárosában.

bővebben >
 


Francia
Párizsi találkozás Kristin Scott Thomas-szal
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 26. 12:58
Sztárnak mindenképpen különc: szenvedélyek és hűség kereszttüzében, egyszerre fagyos és tüzes eleganciával alapozta meg hírnevét. Francia imádó angol, bohém brit, aki a családanyaságot fontosabbnak tartja a hollywoodi karriernél. Hosszú fekete ruhában, felkavaró érzékenységgel “skandálja” Racine veretes drámáját, a Bérénice-t a párizsi színpadon. Kristin Scott Thomas-t színházi “otthonában”, a Théatre Chaillot öltözőjében sikerült megszólaltatni. Az angol beteg, a Négy esküvő és egy temetés, a Keserű méz sztárja civilben, rózsacsokrokkal díszített öltőzőasztala előtt leginkább egy minden kalandra nyitott, túlfűtött gesztusokkal beszélő kísérletező benyomását kelti.

bővebben >
 


Pénteken és szombaton itthon az otthon
Magyar Nemzetiségi Filmszemle a Szlovák Intézetben
Szerzõ: I-Web.hu
2002. november 14. 12:57

Két világ közt, Idegenben otthon, Húsvéti népszokások Babarcon, TJ-Roma - néhány filmcím a hazánkban születő, nemzetiségi témákat feldolgozó alkotások közül, amelyeket november 15-én és 16-án láthat a közönség a Szlovák Intézetben. A szervezők - Magyar Televízió és a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány - célja a rendezvénnyel, hogy megismertessék és népszerűsítsék a többségi nemzet és az anyaországi alkotók körében a kisebbségi filmesek munkáit

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5   

Képhatás
   
Összesen 85 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon
Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!